Red Wings spoznali predbežné termíny k novej sezóne

MARTIN UŽÁK | 09.07.2020 | aktualizované 11.07.2020

Národná hokejová liga v ostatnom období zverejňuje detaily o pripravovanom dokončení sezóny 2019/20 formou rozšíreného play-off s 24 tímami. Detroit Red Wings sa tieto informácie netýkajú, keďže v nedohratej základnej časti skončili poslední a do rozšíreného play-off sa nekvalifikovali. Týkajú sa ich však prvé zverejňované informácie o nasledujúcej sezóne 2020/21.


Zľava doprava: Dylan Larkin, Filip Zadina, Tyler Bertuzzi (kredit: Jim Mone, Associated Press)


Cieľom NHL je dokončiť sezónu 2019/20 do 4. októbra a o niekoľko dní začať s prvou veľkou akciou k novej sezóne 2020/21 - draftom. Draft je predbežne naplánovaný na 9. a 10. októbra. Uskutoční sa online formou. Red Wings budú v prvom kole voliť zo štvrtého miesta.

Trh s voľnými hráčmi sa má otvoriť 9. októbra alebo sedem dní po skončení prípadného siedmeho zápasu finále Stanley Cupu, teda 11. októbra. Red Wings sa na trhu plánujú obzerať po overenom brankárovi a lacnejších posilách do obrany i útoku.

NHL spočiatku zvažovala, že trh s voľnými hráčmi otvorí 1. novembra, z tohto scenára však nateraz zišlo, pretože nový ročník by tým pádom mohol začať až v januári 2021.

Začiatok tréningových kempov je plánovaný na 17. novembra. Príprava na novú sezónu by mala byť dvojtýždňová. Red Wings už koncom júna oznámili, že vzhľadom na pandemickú situáciu sa budú pripravovať v domácej Little Caesars Arene a nie vo svojom osvedčenom predsezónnom centre v mestečku Traverse City. Red Wings rozhodli aj o osude tradičného turnaja nováčikov v Traverse City. Turnaj, na ktorom mali obhajovať lanské prvenstvo, sa tento rok neuskutoční. Tréningový kemp a turnaj nováčikov sa vrátia do Traverse City v roku 2021.

Štart novej sezóny 2020/21 je naplánovaný na 1. decembra. NHL plánuje odohrať kompletný ročník s 82 zápasmi každého klubu v základnej časti. Základná časť by mala potrvať do konca mája, play-off by malo začať v júni a pokračovať až do leta. Nová sezóna má teda začať a vyvrcholiť neskôr ako obvykle. Nie je vylúčené, že podobne neskôr budú začínať a končiť aj ďalšie sezóny.

Všetky uvedené dátumy sú predbežné a môžu sa ešte meniť podľa vývoja pandemickej situácie alebo v prípade oneskorenia či iných problémov s chystaným reštartom súťaže.

Red Wings hrali naposledy 10. marca, dva dni predtým, ako bola sezóna pozastavená. Ak sa tieto termíny podarí dodržať, bez súťažného hokeja budú takmer deväť mesiacov.





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.