Sezóna je pozastavená. Čo to znamená pre Red Wings

MARTIN UŽÁK | 12.03.2020


Hráči Detroit Red Wings na tréningu vo svojej tréningovej hale (kredit: Detroit Red Wings)


Národná hokejová liga dnes oznámila, že pre pandémiu koronavírusu až do odvolania pozastavuje sezónu 2019/20 s nádejou, že sa ju pokúsi dohrať, ak sa situácia časom zlepší.

Oznámenie o prerušení súťaže prichádza deň po tom, ako tak urobila aj basketbalová NBA. Tá včera vyhlásila, že jeden z jej hráčov bol pozitívne testovaný na nový koronavírus, a okamžite na neurčito prerušila svoj program. Viacero tímov NBA je od včerajšieho dňa v karanténe. Mnohé z nich zdieľajú spoločné arény s klubmi NHL. Sú nimi aj Detroit Pistons, ktorí hrávajú s Red Wings v Little Caesars Arene. Basketbalisti Pistons sú v súčasnosti v povinnej izolácii. V štáte Michigan, kde Pistons a Red Wings pôsobia, boli zatiaľ potvrdené dva pozitívne prípady nového koronavírusu.

Prerušenie sezóny v podobnom režime neskôr večer oznámila aj nižšia Americká hokejová liga, kde pôsobí záložný celok Red Wings, Grand Rapids Griffins.

Medzinárodná hokejová federácia medzitým zrušila aprílové majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov, kde Red Wings plánovali sledovať najlepšie mladé talenty pre tohtoročný draft.

Hráči Red Wings dnes mali odohrať svoj 72. zápas v základnej časti na ľade Washington Capitals. Do Washingtonu odcestovali včera, z D. C. mali odletieť na Floridu, kde ich počas víkendu čakal 73. zápas na ľade Tampa Bay Lightning. Namiesto toho odleteli domov do Detroitu. Po návrate domov nebudú môcť ako mužstvo trénovať ani sa stretávať.

Red Wings preventívne netrénovali už odvčera. NHL dnes ráno vydala nariadenie, aby kluby zrušili ranné tréningy a tímové mítingy. NHL medzitým v priebehu dňa poslala všetkým rozhodcom, ktorí mali na klziskách rozhodovať, avízo, aby sa vrátili domov.

Všetky kluby dostali od súťaže predbežné odporúčanie, aby počítali s programom NHL vo svojich halách na najbližšie mesiace. Kluby hrajúce o play-off dostali odporúčanie, aby mali svoju arénu pripravenú až do konca júla. Pokiaľ sa situácia zlepší, NHL sa pokúsi dohrať sezónu v lete.

Red Wings nateraz budú čakať, kedy a či dohrajú svojich zostávajúcich jedenásť zápasov v sezóne 2019/20, z toho štyri v Little Caesars Arene a sedem na klziskách súperov. Aj bez ohľadu na to, či zostávajúce zápasy odohrajú alebo nie, skončia na poslednom mieste NHL.

Red Wings ani iné kluby NHL nateraz nehlásia žiadne pozitívne testy svojich hráčov na prítomnosť koronavírusu, NHL však nevylučuje, že sa to v najbližších dňoch môže zmeniť.

NHL nevylučuje ani možnosť, že sezóna 2019/20 sa napokon predčasne ukončí, základná časť sa nedohrá a vyraďovacie boje v Stanleyho pohári nezačnú. Situáciu bude priebežne monitorovať.

O situácii budeme ďalej informovať na našej stránke na Facebooku.





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.