Preview Detroit Red Wings pred sezónou 2018/19

MARTIN UŽÁK | 04.10.2018

Detroit Red Wings dnes odštartujú svoju 93. sezónu v Národnej hokejovej lige. Koho majú na svojej aktívnej súpiske, kto ich posilnil, kto ich opustil, čo im predpovedajú experti, čo všetko na nich čaká a za aké ceny predávajú lístky na domáce zápasy?


Little Caesars Arena (kredit: Detroit Red Wings)

Aktívna súpiska

brankári: Jonathan Bernier (30 rokov), Jimmy Howard (34)

obrancovia: Trevor Daley (34), Danny DeKeyser (28), Joe Hicketts (22), Filip Hronek (20), Dennis Cholowski (20), Nick Jensen (28), Libor Šulák (24)

útočníci: Justin Abdelkader (31), Andreas Athanasiou (24), Tyler Bertuzzi (23), Christoffer Ehn (22), Martin Frk (24), Luke Glendening (29), Darren Helm (31), Dylan Larkin (22), Anthony Mantha (24), Frans Nielsen (34), Gustav Nyquist (29), Michael Rasmussen (19), Thomas Vanek (34), Luke Witkowski (28)

Záloha v AHL

brankári: Harri Säteri (28), Patrik Rybár (24)

obrancovia: Jake Chelios (27), Brian Lashoff (28), Dylan McIlrath (26), Vili Saarijärvi (21)

útočníci: Axel Holmström (22), Wade Megan (28), David Pope (24), Matt Puempel (25), Givani Smith (20), Chris Terry (29), Dominic Turgeon (22), Filip Zadina (18)

Zranení hráči

Jonathan Ericsson (34), horná časť tela
Johan Franzén (38), otras mozgu - k hokeju sa viac nevráti
Mike Green (32), vírusová infekcia
Niklas Kronwall (37), dolná časť tela
Jevgenij Svečnikov (21), noha
Henrik Zetterberg (37), chrbát - k hokeju sa viac nevráti

Príchody

Jonathan Bernier, Colorado Avalanche
Christoffer Ehn, Frölunda Indians (Švédsko) *
Filip Hronek, Grand Rapids Griffins *
Dennis Cholowski, Prince George Cougars, Portland Winterhawks (WHL) / Grand Rapids Griffins *
Michael Rasmussen, Tri-City Americans (WHL) *
Libor Šulák, Lahti Pelicans (Fínsko) / Grand Rapids Griffins
Thomas Vanek, Vancouver Canucks / Columbus Blue Jackets

* draftovaný mladík

Odchody

David Booth, útočník, nedostal novú zmluvu
Jared Coreau, brankár, Anaheim Ducks
Xavier Ouellet, obranca, Montreal Canadiens
Henrik Zetterberg, útočník, ukončil kariéru

Tréneri

Jeff Blashill, hlavný tréner
Dan Bylsma, asistent (presilovky, ofenzíva)
Pat Ferschweiler, asistent (pozorovateľ)
Doug Houda, asistent (oslabenia, defenzíva)
Mike Kadar, asistent (kondičný tréner)
Adam Nightingale, asistent (video)
Jeff Salajko, asistent (tréner brankárov)
Jeff Weintraub, asistent (video)

Minulá sezóna

Vyhrali 30 z 82 zápasov, pozbierali 73 bodov. Skončili piati v Atlantickej divízii a trinásti vo Východnej konferencii. Druhý rok po sebe nepostúpili do play-off. Za poslednou postupovou priečkou do play-off zaostali o 24 bodov. Od posledného miesta v NHL ich delilo 11 bodov.

najviac gólov: Anthony Mantha (24)
najviac asistencií: Dylan Larkin (47)
najviac bodov: Dylan Larkin (63)
najviac výhier: Jimmy Howard (22)

presilovky: 17,5 % (24. v NHL)
oslabenia: 77,5 % (23. v NHL)

Predpovede expertov

Po skončení minulého ročníka po prvýkrát od svojho niekdajšieho ústupu od slávy priznali, že sú v prestavbe. Aj v nastupujúcej novej ére však odmietajú úplnú prestavbu, pri ktorej by sa vo veľkom zbavovali starších a štedro platených hráčov a vo veľkom by ich nahradzovali mladšími a lacnejšími hráčmi. Namiesto toho chcú mužstvo prestavať postupne a do jedného až dvoch rokov by sa chceli dostať späť do play-off. Vyššie ambície v súčasnosti nemajú, tobôž bez svojho dlhoročného lídra a najlepšieho hráča Henrika Zetterberga, ktorý skončil vinou chronických problémov s chrbtom.

V tejto i niekoľkých nasledujúcich sezónach bude pre Red Wings rozvoj mladíkov dôležitejší ako aktuálne výsledky. Chcú byť čo najdlhšie konkurencieschopní a mladíkov chcú rozvíjať vo víťaznej atmosfére, no nemajú dostatočnú kvalitu na to, aby mohli reálne súperiť s najlepšími mužstvami Východnej konferencie. Vysoká kvalita im chýba na všetkých pozíciách, najmä však v defenzíve. Len v ich divízii figurujú tri silné tímy, ktoré môžu miešať karty v bojoch o Stanley Cup (Boston, Tampa Bay, Toronto) a Red Wings na ne nebudú stačiť - zhodujú sa predpovede expertov.

Či už ide o lokálnych novinárov, reportérov webu NHL.com, televízie ESPN, CBC a TSN, kanály Sportsnet a CBS Sports, magazín Sporting News, denník USA Today alebo časopis The Hockey News, prognózy sú všade rovnaké: Red Wings budú opäť patriť do suterénu NHL.

Program základnej časti

28 zápasov proti ostatným tímom Atlantickej divízie; štyri zápasy s každým tímom (Boston, Buffalo, Florida, Montreal, Ottawa, Tampa Bay, Toronto)

24 zápasov proti tímom Metropolitnej divízie; tri zápasy s každým tímom (Carolina, Columbus, New Jersey, N. Y. Islanders, N. Y. Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington)

16 zápasov proti tímom Pacifickej divízie; dva zápasy s každým tímom (Anaheim, Arizona, Calgary, Edmonton, Los Angeles, San Jose, Vancouver, Vegas)

14 zápasov proti tímom Centrálnej divízie; dva zápasy s každým tímom (Colorado, Dallas, Chicago, Minnesota, Nashville, St. Louis, Winnipeg)

Tip: kompletný program základnej časti

Zaujímavé dátumy

04.10.2018: Detroit vs Columbus... Otvárací zápas sezóny. Hráči sa predstavia fanúšikom pred čestným vhadzovaním, ktoré vhodí Henrik Zetterberg. Viacero mladíkov zažije debut v NHL.

08.10.2018: Anaheim vs Detroit... Ducks vytiahnu retro dresy a oslávia 25. výročie svojho premiérového zápasu v NHL z 8. októbra 1993, kedy prehrali s Red Wings 2:7.

26.10.2018: Detroit vs Winnipeg... Jediný domáci zápas s Jets. V Detroite má v posledných rokoch špeciálnu príchuť, pretože Jets privádzajú enklávu hráčov s michiganskými koreňmi.

31.12.2018: Detroit vs Florida... Posledný zápas v kalendárnom roku 2018, prvý z piatich domácich zápasov za sebou. Red Wings ním ukončia prvú polovicu základnej časti.

06.01.2019: Detroit vs Washington... Tretí a zároveň posledný zápas základnej časti proti úradujúcim víťazom Stanley Cupu, jediný na domácom ľade v Little Caesars Arene.

01.02.2019: Detroit vs Toronto... Prvý zápas po deväťdňovej prestávke, počas ktorej sa v San Jose odohrá Zápas hviezd. Posledný zápas v základnej časti s historicky najväčším rivalom.

20.02.2019: Detroit vs Chicago... Jediný domáci zápas s ďalším tradičným rivalom. Pre oba kluby hokejový sviatok. Blackhawks sú historicky najčastejším súperom Red Wings.

25.02.2019: Uzávierka prestupov... Koniec prestupového obdobia. Ak sa naplnia prognózy, Red Wings budú meniť svojich atraktívnych hráčov v posledných rokoch zmluvy za voľby v drafte.

06.04.2019: Detroit vs Buffalo... Posledný zápas v základnej časti. Ak sa naplnia prognózy, pre Red Wings to bude zároveň posledný zápas v sezóne 2018/19.

Lístky na domáce zápasy

spodný prstenec (sekcie 101 až 126): 80, 130 až 350 a viac USD
medziposchodie (sekcie M1 až M34): 65 až 125 a viac USD
vrchný prstenec (sekcie 201 až 232): 45 až 85 a viac USD
gondoly (sekcie G1 až G32): 75 až 85 a viac USD

Ceny sú uvádzané v amerických dolároch (USD). Ide o cenu za jeden lístok zakúpený štandardnou cestou cez sieť Ticketmaster alebo klubový účet prepojený so sieťou Ticketmaster.

Lístky do všetkých sekcií sú oproti minulej sezóne lacnejšie o niekoľko desiatok dolárov.

Ceny na zápasy počas víkendových dní, federálnych a národných sviatkov USA a na atraktívnych súperov môžu byť vyššie o niekoľko desiatok dolárov.

Kde kúpiť lístky: Ticketmaster | TicketsNow

Primárnou metódou vstupu do arény je lístok zobrazený v mobilnom telefóne. Lístky vytlačené na papieri alebo uložené v telefóne vo formáte PDF nebudú viac akceptované.

Lístky v mobile: Ako to funguje | Ako sa dajú obísť





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.