Griffins opäť skončili v prvom kole play-off

MARTIN UŽÁK | 29.04.2019

Záložný celok Detroit Red Wings z Grand Rapids neuspel v prvom kole play-off AHL proti Chicago Wolves, záložnému celku Vegas Golden Knights, a po prehre 2:3 na zápasy ukončil sezónu.


Filip Hronek počas prvého zápasu série s Chicago Wolves (Sam Iannamico, Grand Rapids Griffins; 19.04.2019)


Griffins začali dobre, úvodný zápas série v Chicagu vyhrali presvedčivo 5:1 a nechali zabudnúť na deväť prehier po sebe z konca základnej časti. Wolves, favorizovaní šampióni Západnej konferencie, kontrovali víťazstvom 3:2 v druhom stretnutí. Séria sa následne presunula do Grand Rapids, kde Griffins najskôr zvíťazili 6:2 a potom prehrali 2:5. V rozhodujúcom piatom zápase, hranom včera večer v Chicagu, zvíťazili Wolves 4:2.

Griffins ukončili sezónu vypadnutím v rozhodujúcom piatom zápase úvodného kola vyraďovacích bojov o Calder Cup aj minulý rok.

Tento rok platilo, že v štyroch z piatich zápasov zvíťazilo mužstvo, ktoré inkasovalo prvý gól. Veľkú pozornosť upútal predovšetkým vyhrotený tretí zápas - bolo v ňom rozdaných 144 trestných minút a osem osobných trestov za viacero šarvátok a nebezpečných zákrokov. Následne prišlo aj na dve suspendácie pre útočníkov Givaniho Smitha (na jeden zápas) a Dominica Turgeona (dva zápasy). Griffins mrzela hlavne strata Turgeona, vyhláseného obranára a špecialistu na vhadzovania. Sériu prehrali najmä svojou nedisciplinovanosťou, niekoľkominútovými výpadkami v posledných dvoch zápasoch a jalovou koncovkou v situáciách, kedy mohli rozhodnúť vo svoj prospech.

Tímovú produktivitu v play-off ovládli útočníci Matt Puempel a Turner Elson, obaja pozbierali štyri body (2+2). Najlepším strelcom bol prekvapujúco obranár Colin Campbell s tromi gólmi.

Filip Hronek nastúpil do všetkých piatich zápasov série a s tromi bodmi za tri gólové prihrávky bol najproduktívnejším obrancom Griffins. Pozbieral aj 28 trestných minút, najviac v tíme, a vyslal 17 striel na bránku, najviac spomedzi všetkých hráčov Grand Rapids.

Filip Zadina odohral všetkých päť zápasov a pozbieral tri body za dva góly a asistenciu. Produkoval iba v treťom zápase, v ktorom bol aj blízko hetriku a bol vyhlásený za prvú hviezdu.

Martin Frk sledoval prvé dva zápasy série z tribúny ako zdravý náhradník. Po prvýkrát naskočil až v treťom zápase a hneď zažiaril tromi bodmi za jeden gól a dve asistencie. V tomto stretnutí dostal aj desaťminútový osobný trest za napadnutie jedného z hráčov súpera po tom, ako si nevyberane vyšliapol na Filipa Zadinu. Do konca série už nebodoval.

Libor Šulák robil zdravého náhradníka iba v druhom stretnutí série. V ostatných štyroch zápasoch už nastúpil a pozbieral dva body za dve asistencie.

Patrik Rybár po nevydarenom konci základnej časti presedel celé play-off na lavičke ako náhradný brankár. Všetky zápasy odchytal veterán Harri Säteri a zastavil 91,1 % striel Wolves.

Pre niektorých z týchto hráčov čoskoro odštartuje príprava na blížiace sa majstrovstvá sveta. Filip Hronek sa v stredu zapojí do prípravy českej reprezentácie. Patrik Rybár bude v najbližších dňoch oslovený slovenskou reprezentáciou, záujem o účasť na MS prejavil už dávnejšie.





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.