Prvý test pre Zadinu a Rybára. Začína turnaj nováčikov

MARTIN UŽÁK | 07.09.2018

Predkrmom pred začiatkom tréningových kempov klubov NHL sú turnaje nováčikov. Jeden z nich začína v Traverse City, osvedčenom predsezónnom centre Detroit Red Wings.


Filip Zadina (Mike Mulholland, MLive)


Turnaj bude prebiehať od 7. do 11. septembra za účasti mladých talentov z ôsmich klubov, ktoré sú rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín. V skupine Gordieho Howea si zmerajú sily mladíci klubov Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks a St. Louis Blues; v skupine Teda Lindsayho sa stretnú Dallas Stars, domáci Detroit Red Wings, Minnesota Wild a New York Rangers.

Mužstvá si to rozdajú s každým tímom zo svojej skupiny a v poslednom hracom dni nastúpia do zápasu o konečné umiestnenie. Víťazi skupín sa stretnú v zápase o celkové prvenstvo.

Talenty Red Wings odštartujú turnaj dnes večer (v stredoeurópskom čase v sobotu o 01:30 SEČ) zápasom proti Minnesote. Druhý zápas v základnej skupine odohrajú v sobotu proti Dallasu a ten tretí v pondelok proti New York Rangers.

Tip: Kompletný program turnaja

Všetky zápasy Red Wings na turnaji budú vysielané na ich oficiálnej webovej stránke (vysielanie môže byť geograficky obmedzené pre územie Slovenska a Česka) a na ich oficiálnej stránke na Facebooku (toto vysielanie nebude geograficky obmedzené a pobeží aj v SR a ČR).

Red Wings nominovali na turnaj 26 mladíkov (súpisku nájdete v sumári na konci článku). Figurujú medzi nimi aj český útočník Filip Zadina a slovenský brankár Patrik Rybár.

Okrem Zadinu a Rybára sa predvedú aj ďalší mladí hokejisti zo strednej Európy. Druhým Slovákom bude útočník Radovan Bondra (Chicago), ktorý si na tomto turnaji zahrá už po štvrtýkrát. Z Čechov sa predstavia aj obrancovia Libor Hájek (N. Y. Rangers), Ondřej Vála (Dallas) a útočníci Filip Chytil (N. Y. Rangers), Adam Musil (St. Louis), Martin Nečas (Carolina). Musil a Vála budú v Traverse City štartovať tretíkrát, Chytil a Nečas druhýkrát, Hájek po prvýkrát.

Turnaj nováčikov v Traverse City sa hráva od roku 1998. Je najstarším a najväčším turnajom tohto druhu a aj preto je považovaný za najlepší. Za svojej existencie vyslal do NHL už 597 hráčov, ktorí v nej odohrali viac ako 100 tisíc zápasov a strelili viac ako 13 tisíc gólov.

Tento ročník bude jubilejný dvadsiaty (v roku 2012 sa nehralo pre výluku). Najúspešnejšími mužstvami v histórii turnaja sú Columbus Blue Jackets a St. Louis Blues so štyrmi celkovými víťazstvami. Detroit Red Wings vyhrali tento turnaj iba raz - v roku 2013.

Prvenstvo z minulého roka budú obhajovať Chicago Blackhawks. Red Wings vlani skončili šiesti.

Víťazné mužstvo dostane trofej, ktorá bola v roku 2015 premenovaná na Matthew Wuest Memorial Cup. Stalo sa tak na počesť Matthewa Wuesta, tvorcu prevratných webov, ktoré zmenili pohľad na severoamerický hokej. Matthew zomrel 19. marca 2015 po dlhom boji s rakovinou.

Sumár

Čo: 2018 NHL Prospect Tournament

Kto: Carolina, Columbus, Dallas, Detroit, Chicago, Minnesota, N. Y. Rangers, St. Louis

Kedy: 7. až 11. septembra 2018

Kde: Centre Ice Arena, Traverse City, Michigan

Súpiska Red Wings: Justin Fazio*, Kaden Fulcher, Patrik Rybár - Marcus Crawford*, Cole Fraser, Trevor Hamilton*, Dennis Cholowski, Jared McIsaac, Alec Regula, Vili Saarijärvi, Reilly Webb - Christoffer Ehn, Zach Gallant, Brady Gilmour, Pavel Gogolev*, Maxim Golod*, Nicolas Guay*, Axel Holmström, David Pope, Michael Rasmussen, Givani Smith, Jordan Topping*, Joe Veleno, Trevor Yates*, Lane Zablocki**, Filip Zadina.

* voľní hráči na skúške (nepatria žiadnemu klubu NHL)

** nebude hrať vinou zranenia chrbta





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.