Hosťovaní pribúda. Prichádzajú aj mladí Kanaďania

MARTIN UŽÁK | 24.09.2020

Sezóna 2020/21 začne neskôr ako zvyčajne a štart novej sezóny AHL je pre pandémiu nového koronavírusu ohrozený, Detroit Red Wings preto naďalej rozosielajú svojich mladých hráčov na hosťovanie do európskych klubov, aby mohli organizovane trénovať, hrať a naberať skúsenosti.


Michael Rasmussen (Tom Szczerbowski, USA Today Sports)


Menoslov mladíkov Red Wings na hosťovaní v európskych kluboch sa rozrastá o dve mená, na starý kontinent mieria prví Kanaďania - obranca Jared McIsaac (20 rokov) a útočník Michael Rasmussen (21). Počet mladíkov na hosťovaní sa tak zvyšuje na osem.

McIsaac bude hrať v klube HPK Hämeenlinna v Liige, najvyššej mužskej súťaži vo Fínsku. Pôvodne mal v novej sezóne začať hrávať za záložné mužstvo Detroitu z Grand Rapids. Jeho hosťovanie sa od ostatných líši v tom, že nemusí byť dočasné. Red Wings ho plánujú nechať vo Fínsku celý rok a po skončení sezóny v Liige by ho radi poslali do AHL, ak sa bude hrať.

Rasmussen bude dočasne hosťovať v rakúskom klube Moser Medical Graz99ers v nadnárodnej ICEHL. Do Detroitu sa vráti pred začiatkom predsezónneho tréningového kempu.

McIsaac a Rasmussen sú prvými severoamerickými mladými hráčmi, ktorým Red Wings umožnili hosťovanie v európskych súťažiach. Predtým si zjednali hosťovanie v európskych kluboch šiesti Európania: Nemec Moritz Seider (Adler Mannheim), Česi Filip Zadina (HC Oceláři Třinec) a Filip Hronek (Mountfield Hradec Králové) a Švédi Mathias Bromé (Örebro HK), Filip Larsson a Gustav Lindström (obaja Almtuna IS). Hronek a Bromé začali hrať už aj súťažne, Zadina sa pred prvým súťažným zápasom zranil a vynechá niekoľko týždňov.

Záujem hosťovať v Európe a hrávať spolu so Zadinom v Třinci dávnejšie prejavil kanadský útočník Joe Veleno (20), ale nateraz zostáva trénovať individuálne na predmestí Montrealu.

O hosťovaní v Európe uvažuje aj švédsky útočník Dmytro Timashov (23), ktorý po nedotiahnutom jednaní so svojím bývalým mládežníckym klubom, prvoligovým Djurgårdens IF, zvažuje hosťovanie v inom svojom niekdajšom klube, druholigovom MoDo Hockey.

Hosťovanie v európskych kluboch v dôsledku pandemickej situácie si doposiaľ zjednalo už viac ako 110 mladých hráčov z 30 klubov NHL. Jediným klubom, ktorý v súčasných podmienkach nemá na hosťovaní v Európe žiadneho mladíka, je Dallas.

Red Wings majú tretí najvyšší počet hosťujúcich mladíkov v európskych ligách spomedzi všetkých klubov NHL. Viac mladíkov hosťuje iba z Edmontonu (12) a Los Angeles (10).





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.