Hráči Red Wings so štyrmi alebo viac gólmi v zápase

MARTIN UŽÁK | 05.07.2020 | aktualizované 23.04.2021


Jakub Vrána (David Guralnick, The Detroit News; 22.04.2021)


Detroit Red Wings dosiaľ odohrali 7.176 súťažných zápasov a iba v 29 prípadoch nastrieľal jeden z ich hokejistov štyri alebo viac gólov. Taká výnimočná udalosť to je, keď sa niekto v červeno-bielom drese s okrídleným kolesom trafí v jednom stretnutí minimálne štyrikrát.

Zatiaľ posledným hráčom Detroitu so štyrmi alebo viac gólmi v jednom zápase sa stal útočník Jakub Vrána. Tento úctyhodný kúsok sa mu podaril dňa 22. apríla 2021 v domácom zápase s Dallas Stars. Vrána strelil štyri góly pri víťazstve 7:3.

Štyri góly Jakuba Vránu v jednom zápase, 22.04.2021


Vrána sa stal prvým hokejistom Detroitu z Česka alebo zo Slovenska so štyrmi alebo viac gólmi v jednom zápase. Petr Klíma, Václav Nedomanský a Tomáš Tatar boli blízko - strieľali hetriky (Klíma ich nastrieľal päť, Nedomanský štyri a Tatar jeden), ale štyri góly nestrelili. 

Štyri alebo viac gólov v jednom zápase dosiaľ strelilo 25 hráčov Red Wings. Štyrom sa to podarilo dvakrát, traja to dokázali v play-off, dvaja dali päť gólov a jeden šesť gólov.

Red Wings so štyrmi alebo viac gólmi v jednom zápase

2x: Mud Bruneteau, Sergej Fiodorov (jedenkrát päť gólov), Johan Franzén (jedenkrát v play-off, jedenkrát päť gólov), Ted Lindsay (jedenkrát v play-off)

1x: Michel Bergeron, Ivan Boldirev, Dino Ciccarelli, Roy Conacher, Gerry Couture, Johan Garpenlöv, Ebbie Goodfellow, Paul Henderson, Pete Horeck, Syd Howe (šesť gólov), Viačeslav Kozlov, Herbie Lewis, Carl Liscombe (v play-off), Frank Mahovlich, Anthony Mantha, Brendan Shanahan, Floyd Smith, Johnny Sorrell, Norm Ullman, Jakub Vrána, Steve Yzerman





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.