Preview Detroit Red Wings pred sezónou 2019/20

MARTIN UŽÁK | 05.10.2019

Detroit Red Wings dnes odštartujú svoju 94. sezónu v Národnej hokejovej lige. Koho majú na aktívnej súpiske a v zálohe, kto ich posilnil a kto opustil, kto ich povedie, čo im predpovedajú experti, čo ich čaká a za aké ceny predávajú lístky na domáce zápasy v Little Caesars Arene?


Little Caesars Arena (kredit: Icon Sportswire)

Aktívna súpiska

brankári: Jonathan Bernier (31 rokov), Jimmy Howard (35)

obrancovia: Madison Bowey (24), Dennis Cholowski (21), Trevor Daley (35), Danny DeKeyser (29), Jonathan Ericsson (35), Mike Green (33), Filip Hronek (21), Patrik Nemeth (27)

útočníci: Justin Abdelkader (32), Andreas Athanasiou (25), Tyler Bertuzzi (24), Jacob de la Rose (24), Christoffer Ehn (23), Adam Erne (24), Valtteri Filppula (35), Luke Glendening (30), Darren Helm (32), Taro Hirose (23), Dylan Larkin (23), Anthony Mantha (25), Frans Nielsen (35)

Záloha v AHL

brankári: Filip Larsson (21), Calvin Pickard (27)

obrancovia: Joe Hicketts (23), Oliwer Kaski (24), Brian Lashoff (29), Gustav Lindström (20), Dylan McIlrath (27), Vili Saarijärvi (22), Moritz Seider (18)

útočníci: Turner Elson (27), Ryan Kuffner (23), Chase Pearson (22), David Pope (25), Matt Puempel (26), Michael Rasmussen (20), Givani Smith (21), Jevgenij Svečnikov (22), Chris Terry (30), Dominic Turgeon (23), Joe Veleno (19), Filip Zadina (19)

* uvedení sú iba hráči, ktorí majú s Red Wings uzatvorenú zmluvu a môžu byť povolaní zo záložného celku Grand Rapids Griffins

Príchody

Adam Erne, Tampa Bay Lightning
Valtteri Filppula, New York Islanders
Patrik Nemeth, Colorado Avalanche

Oliwer Kaski, Lahti Pelicans (Liiga)
Filip Larsson, University of Denver (NCAA) *
Gustav Lindström, Frölunda Indians (SHL) *
Calvin Pickard, Philadelphia Flyers / Arizona Coyotes
Moritz Seider, Adler Mannheim (DEL) *
Joe Veleno, Drummondville Voltigeurs (QMJHL) *

* draftovaní mladíci

Odchody

Niklas Kronwall, obranca, ukončil hráčsku kariéru
Thomas Vanek, útočník, nedostal zmluvu
Luke Witkowski, obranca / útočník, Tampa Bay Lightning

Jake Chelios, obranca, Red Star Kunlun (KHL)
Martin Frk, útočník, Los Angeles Kings
Wade Megan, útočník, ukončil hráčsku kariéru
Libor Šulák, obranca, Severstaľ Čerepovec (KHL)

Tréneri

Jeff Blashill, hlavný tréner
Dan Bylsma, asistent (ofenzíva, presilovky)
Doug Houda, asistent (defenzíva, oslabenia)
Adam Nightingale, asistent (strední útočníci)
Jeff Salajko, asistent (tréner brankárov)
L. J. Scarpace, asistent (video)
Jeff Weintraub, asistent (video)

Tip: Hokejové operácie - menoslov

Minulá sezóna

Vyhrali 32 z 82 zápasov, pozbierali 74 bodov. Skončili siedmi v Atlantickej divízii a štrnásti vo Východnej konferencii. Tretí rok v rade sa nekvalifikovali do play-off. Za poslednou postupovou priečkou zaostali o 24 bodov. Od posledného miesta v NHL ich delilo 10 bodov.

najviac gólov: Dylan Larkin (32)
najviac asistencií: Dylan Larkin (41)
najviac bodov: Dylan Larkin (73)
najviac výhier: Jimmy Howard (23)

presilovky: 18,1 % (19. v NHL)
oslabenia: 77,1 % (28. v NHL)

Predpovede expertov

Dlhoročný generálny manažér Ken Holland na konci minulej sezóny odstúpil z funkcie a manažérsku stoličku podľa očakávania prenechal Steveovi Yzermanovi, ktorý od roku 2010 úspešne budoval tím Tampa Bay Lightning. Yzerman však po návrate domov utlmil očakávania, požiadal o trpezlivosť a vyhlásil, že bude pokračovať v prestavbe, ktorú Holland pred rokmi začal.

Yzerman v priebehu leta zaplátal niekoľko dier v zostave a vymenil niekoľko persón v manažmente. Prvú šancu dať tomuto tímu svoj výraznejší rukopis bude mať až budúce leto, kedy vypršia zmluvy viacerým veteránom, do zostavy sa prederú ďalší draftovaní mladíci a pod platovým stropom bude mať k dispozícii cez 40 miliónov amerických dolárov. Dovtedy bude pracovať s mužstvom, ktoré sa oproti lanskej sezóne veľmi nezmenilo a nemá kvalitu na to, aby mohlo súperiť s najlepšími.

Hlavným cieľom Red Wings v tejto sezóne, ako vyhlásil Yzerman, bude zlepšiť sa oproti minulému ročníku. Výrazné zlepšenie a postup do play-off by boli prekvapenia.

Toto všetko sa odráža v predpovediach expertov a stavia súčasných Detroit Red Wings do pozície ligových outsiderov. Tak ako v posledných rokoch, aj tentoraz sú prognózy kruté.

Lokálni novinári, reportéri NHL.com, televízie ESPN, CBC a TSN, kanály Sportsnet a CBS Sports, magazín Sporting News, denník USA Today, časopis The Hockey News i server The Athletic sa vo svojich prognózach zhodujú: Red Wings by znova mali patriť medzi najhoršie celky súťaže. TSN dokonca predpovedá, že by mohli skončiť úplne poslední v NHL.

Program základnej časti

28 zápasov proti ostatným tímom Atlantickej divízie; štyri zápasy s každým tímom (Boston, Buffalo, Florida, Montreal, Ottawa, Tampa Bay, Toronto)

24 zápasov proti tímom Metropolitnej divízie; tri zápasy s každým tímom (Carolina, Columbus, New Jersey, N. Y. Islanders, N. Y. Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington)

16 zápasov proti tímom Pacifickej divízie; dva zápasy s každým tímom (Anaheim, Arizona, Calgary, Edmonton, Los Angeles, San Jose, Vancouver, Vegas)

14 zápasov proti tímom Centrálnej divízie; dva zápasy s každým tímom (Chicago, Colorado, Dallas, Minnesota, Nashville, St. Louis, Winnipeg)

Tip: Program základnej časti

Zaujímavé dátumy

06.10.2019: Detroit vs Dallas... Red Wings otvoria sezónu v sobotu 5. októbra v Nashville a hneď na druhý deň odohrajú prvý domáci zápas v Little Caesars Arene.

12.10.2019: Detroit vs Toronto... Prvý z dvoch domácich zápasov, celkovo prvý zo štyroch zápasov proti Maple Leafs, historicky najväčším rivalom Red Wings.

27.10.2019: Detroit vs St. Louis... Prvý z dvoch zápasov v sezóne proti úradujúcim víťazom Stanley Cupu, jediný v Little Caesars Arene.

29.10.2019: Detroit vs Edmonton... Jediný domáci zápas proti Edmonton Oilers, ktorým z pozície manažéra šéfuje Ken Holland, niekdajší dlhoročný manažér Red Wings.

18.11.2019: Novici v Sieni slávy... Uvedenie nových členov do Siene slávy. Pocty sa dočká Václav Nedomanský a v kategórii budovateľov Jim Rutherford, niekdajší brankár Red Wings.

31.12.2019: Detroit vs San Jose... Posledný zápas v kalendárnom roku 2019, jediný domáci proti San Jose Sharks. Red Wings ním ukončia prvú polovicu základnej časti.

31.01.2020: Rangers vs Detroit... Prvý zápas po osemdňovej pauze, počas ktorej sa v St. Louis uskutoční Zápas hviezd a Red Wings vyčerpajú svoje predpísané voľno ("bye week").

24.02.2020: Uzávierka prestupov... Koniec prestupového obdobia. Ak sa naplnia prognózy, Red Wings budú opäť meniť svojich hráčov v posledných rokoch zmluvy za draftové voľby.

06.03.2020: Detroit vs Chicago... Jediný domáci zápas proti tradičnému rivalovi. Blackhawks sú historicky najčastejším súperom Red Wings. Pre oba kluby hokejový sviatok.

04.04.2020: Detroit vs Tampa Bay... Posledný zápas v základnej časti. Ak sa naplnia prognózy, pre Red Wings to bude zároveň posledný zápas v sezóne 2019/20.

Lístky na domáce zápasy

spodný prstenec (sekcie 101 až 126): 75, 109, 199 až 350 a viac USD
medziposchodie (sekcie M1 až M34): 54, 69 až 99 a viac USD
vrchný prstenec (sekcie 201 až 232): 30, 49 až 65 a viac USD
gondoly (sekcie G1 až G31): 75, 85 a viac USD

Ide o ceny za jeden lístok zakúpený štandardnou cestou cez sieť Ticketmaster alebo klubový účet prepojený so sieťou Ticketmaster. Lístky, ktoré do obehu uvoľňujú priaznivci a držitelia sezónnych permanentiek, môžu byť drahšie alebo lacnejšie ako lístky predávané štandardnou cestou.

Lístky na zápasy hrané v roku 2020 sú v súčasnosti drahšie aj o desiatky dolárov, ale ich ceny sa budú postupom mesiacov upravovať.

Lístky na zápasy počas víkendových dní, federálnych a národných sviatkov USA a na atraktívnych súperov (St. Louis Blues, Tampa Bay Lightning, kluby Original Six) sú drahšie o desiatky dolárov.

Kde kúpiť lístky: Ticketmaster | TicketsNow

Primárnou metódou vstupu do arény je lístok zobrazený v mobilnej aplikácii. Lístky vytlačené na papieri alebo uložené v mobilnom telefóne vo formáte PDF nie sú akceptované.

Lístky v mobile: Ako to funguje | Alternatívy





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.