Hronek a Zadina sú po príprave. Ako sa im darilo

MARTIN UŽÁK | 29.09.2019

Detroit Red Wings majú za sebou deväť prípravných zápasov na novú sezónu. Zvíťazili trikrát, trikrát prehrali v riadnom hracom čase a trikrát po predĺžení alebo nájazdoch.

V deviatich prípravných zápasoch oblieklo dres Red Wings 49 hokejistov. Boli medzi nimi aj Filip Hronek a Filip Zadina. Ako sa im darilo a kde odštartujú sezónu 2019/20?


Filip Hronek (kredit: David Guralnick, The Detroit News)

Filip Hronek

Nastúpil do štyroch prípravných zápasov a dal jeden gól. Skóroval v presilovke po krásnej prihrávke Adama Erneho do odkrytej bránky New York Islanders (3:4 po predĺžení). Pravidelne nastupoval v presilovkách i oslabeniach, v troch zápasoch bol najvyťažovanejším obrancom tímu. Hoci hral iba štyrikrát, s ôsmimi strelami na bránku bol najčastejšie páliacim bekom Red Wings.

Patril do skupiny hráčov, ktorí nepotrebovali veľa dokazovať. Exceloval najmä počas prvých dvoch dní tréningového kempu v Traverse City a už vtedy mal isté miesto v zostave.

Bol sebavedomejší, lepšie bránil. Tréner Jeff Blashill ho chválil a po jednom zo zápasov vyhlásil, že ak bude podávať vyrovnané výkony, môže z neho vyrásť skvelý hokejista. Musí ešte zapracovať na pozičnej hre a dostupovaní k súperom, čo sa preukázalo aj vo včerajšom poslednom prípravnom stretnutí na ľade Toronta, kde Red Wings prehrali 5:0 a on ako mnohí iní viackrát nestíhal.

V príprave hrával po boku Dannyho DeKeysera, v jednom stretnutí aj po boku Patrika Nemetha. S jedným z týchto bekov odštartuje novú sezónu v prvom alebo druhom obrannom páre Red Wings. Tréneri s ním počítajú aj do špeciálnych formácií.

Filip Zadina

Odohral šesť prípravných zápasov a pripísal si jeden kanadský bod, keď prihral na gól Tara Hiroseho v presilovke pri prehre 2:1 na ľade Chicaga. Najčastejšie hral v prvom alebo druhom útoku po boku Hiroseho, Joea Velena či Adama Erneho.

Nepriniesol to, čo sa od neho čakalo, teda góly, aj keď mal niekoľko dobrých príležitostí. Strelecky sa vytrápil, neskóroval ani na predchádzajúcom turnaji nováčikov v Traverse City.

Ako sa jeho strelecká smola nabaľovala, začal sólovať, ľahko prichádzal o puk a hral komplikovane. Pri prehre 3:4 po predĺžení s New York Islanders urobil jednu väčšiu pozičnú chybu, po ktorej Red Wings inkasovali. Kouč Jeff Blashill následne pred médiami vyhlásil, že by mal hrať jednoduchšie, nebrať zodpovednosť iba na seba a netrápiť sa, keď nedá gól. Koncom prípravy bol čoraz menej výrazný, nevyrovnaný, prehrával osobné súboje, chýbalo mu sebavedomie.

Bojoval o miesto v druhom či treťom útoku a na presilovke, ale nepresvedčil. Na poprednú rolu v NHL ešte nie je pripravený. Red Wings ho preto včera poslali do svojho záložného mužstva Grand Rapids Griffins v AHL.


Najlepší v príprave podľa čísel:
  • góly: Anthony Mantha, Michael Rasmussen (obaja 4)
  • asistencie: Taro Hirose (4)
  • kanadské body: Taro Hirose (5)
  • plusové body: Madison Bowey (+5)
  • strely na bránku: Anthony Mantha (12)
  • víťazstvá: Calvin Pickard (2)
  • úspešnosť zákrokov: Calvin Pickard (93 %)




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.