Griffins piaty rok po sebe v druhom kole play-off

MARTIN UŽÁK | 27.04.2017 

Tak ako minulý rok, Grand Rapids Griffins nastúpili v úvodnom kole play-off AHL proti svojim dlhoročným rivalom Milwaukee Admirals. A tak ako minulý rok, opäť ich v najrýchlejšom možnom čase vyradili.


Hokejisti Grand Rapids Griffins (MLive)


Griffins, ktorí v AHL robia farmu Detroit Red Wings, začali proti Admirals, záložnému mužstvu Nashville Predators, domácimi triumfami 4:3 po predĺžení a 5:2. Víťazstvo 3:0 na zápasy a postup do ďalšieho kola play-off spečatili dnešnou nočnou výhrou 2:3 po predĺžení na ľade svojho súpera (prvé kolo play-off AHL sa hráva na tri víťazné zápasy). Do druhého kola Calder Cupu postúpili už piatu sezónu po sebe.

K postupu Griffins výrazne prispelo viacero hráčov. Útočník Tomáš Nosek si pripísal tri body za dva góly a jednu asistenciu; svojím prvým zásahom v tohtoročnom play-off rozhodol úvodný zápas série v 10. minúte prvého predĺženia. Energiou prekypujúci Tyler Bertuzzi, synovec bývalého útočníka Red Wings Todda Bertuzziho, dal dohromady štyri body (2+2), po 26 zápasoch v Calder Cupe má na konte 24 bodov (16+8) a už sedemkrát strelil víťazný gól (v tejto sérii rozhodol druhý zápas). Minimálne bod na zápas zbierali aj útočníci Jevgenij Svečnikov (2+2), Matthew Ford, Matt Lorito (obaja 2+1) a obranca Robbie Russo (0+3). Brankár Jared Coreau odchytal všetky tri zápasy a celkovo v nich zlikvidoval 93,1 % striel hráčov Admirals. Postup do druhého kola vystrelil v 11. minúte prvého predĺženia tretieho zápasu nováčik Kyle Criscuolo.

Griffins sa v tejto sérii nemohli spoľahnúť na svojho najlepšieho strelca Martina Frka, ktorý nútene pauzoval pre zranenie v hornej časti tela. Do zápasov proti Admirals nezasiahol ani tínedžer Filip Hronek, hoci u neho neboli prekážkou zdravotné problémy. Admirals sú v AHL známi svojím fyzickým poňatím hry, tréneri Griffins sa preto rozhodli, že zo zostavy vynechajú technickejších nováčikov, ku ktorým Hronek patrí. Prednosť pred ním dostal tvrdo hrajúci zadák Dylan McIlrath (+2), protihodnota z výmeny Thomasa Vaneka.

Griffins nastúpia v druhom kole proti Chicago Wolves, záložnému celku St. Louis Blues a víťazom Centrálnej divízie. Séria začne budúci týždeň v Chicagu a bude sa hrať už na štyri víťazné zápasy.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.