Carlo Colaiacovo odchádza po vykúpení zo zmluvy

MARTIN UŽÁK | 05.07.2013

Včerajším dňom uplynula lehota, počas ktorej mohli kluby NHL vykupovať hráčske zmluvy bez toho, že by do svojho platového stropu museli započítať obligátnu sadzbu za ich predčasné vyplatenie.

Možnosť sadzobne neobmedzovaného (dorovnávacieho) vykupovania kontraktov využili aj Detroit Red Wings, ktorí sa rozhodli, že sa týmto spôsobom rozlúčia s obrancom Carlom Colaiacovom.


Carlo Colaiacovo (Randy Sartin, USA Today Sports)


Vykúpením posledného roka zmluvy Carla Colaiacova Red Wings odbremenili svoj platový strop o sumu 2,5 milióna USD. Tridsaťročný Kanaďan, ktorý sa minulý víkend oženil, si teraz môže hľadať nový klub.

Colaiacovo sa stal prebytočný po tom, čo ho v klubovej hierarchii zadákov preskočili mladší spoluhráči Danny DeKeyser, Jakub Kindl a Brian Lashoff. Rodákovi z Toronta uškodilo zranenie ramena, kvôli ktorému vynechal takmer 30 zápasov základnej časti a neskôr sa s problémami vracal do zostavy.

Bilancia Carla Colaiacova v drese "Červených krídel" číta šesť zápasov základnej časti so ziskom jednej asistencie, dvoch trestných minút, štyroch mínusových bodov a 12 striel, ako aj deväť súbojov play-off so ziskom jednej asistencie, dvoch trestných minút, troch plusových bodov a štyroch striel.

Z pohľadu Detroit Red Wings ide o štvrté dorovnávacie vykúpenie v ich histórii. Rovnakým spôsobom, akým odchádza Carlo Colaiacovo, museli v júli 2005 odísť Derian Hatcher, Darren McCarty a Ray Whitney.


Súvisiace články:




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.