Sedem členov organizácie Red Wings na MS

MARTIN UŽÁK | 05.05.2017 

V Nemecku a vo Francúzsku dnes začínajú 81. majstrovstvá sveta v hokeji. Na turnaji, ktorý sa bude hrať v Kolíne nad Rýnom a Paríži, sa predstaví sedem členov organizácie Detroit Red Wings.


Oficiálne logo Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2017 (IIHF)


Z hráčov Red Wings budú na turnaji štartovať brankári Petr Mrázek (Česko) a Jimmy Howard (USA), bek Danny DeKeyser (USA) a útočník Dylan Larkin (USA). Mrázek, Howard a DeKeyser absolvujú svoj druhý šampionát tohto rangu. Larkin, hoci má len 20 rokov, nastúpi na majstrovstvách sveta seniorskej kategórie už tretíkrát v kariére a v tíme Spojených štátov bude jedným z asistentov kapitána.

Red Wings budú na šampionáte reprezentovať tiež traja členovia ich realizačného tímu, menovite hlavný tréner Jeff Blashill, jeho nový asistent Adam Nightingale a kustód Paul Boyer. Blashill bude hlavným koučom výberu USA, Nightingale mu bude asistovať ako video koordinátor (takáto bude jeho pozícia aj u Red Wings) a Boyer bude mať na starosti výstroj hráčov Kanady.

Záujem reprezentovať prejavil útočník Justin Abdelkader (USA), väčšinu tejto sezóny však odohral so zranením kolena a lekári mu štart neodporučili. K myšlienke štartovať na turnaji boli naklonení aj útočníci Gustav Nyquist (Švédsko) a Anthony Mantha (Kanada), no do výberov svojich krajín sa nedostali. Tomáš Tatar (Slovensko) odriekol vinou operácie ramena, Frans Nielsen (Dánsko) odmietol z osobných dôvodov.

Na šampionáte sa predstaví aj viacero bývalých hráčov Red Wings. Na ľade sa ukážu útočníci Damien Brunner (Švajčiarsko), Valtteri Filppula (Fínsko) a Jan Muršak (Slovinsko), mimo ľadu to budú Gerard Gallant (na turnaji bude asistentom trénera Kanady), Johan Garpenlöv (asistent trénera Švédska) a bývalý hráč, neskôr asistent trénera i hlavný tréner Dave Lewis (hlavný tréner Bieloruska).

Na turnaji si zahrá 16 reprezentačných výberov vo dvoch skupinách, pričom štyri najlepšie celky z každej skupiny postúpia do play-off. Turnaj vyvrcholí v nedeľu 21. mája zápasom o zlaté medaily.

V posledný deň MS sa uskutoční ceremónia spojená s uvádzaním nových členov do Siene slávy IIHF. Tento rok bude okrem iných uvedený aj niekdajší nemecký obranca Uwe Krupp, ku koncu kariéry hráč Red Wings.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.