K hviezdam zápasov v základnej časti sezóny 2015/16

MARTIN UŽÁK | 12.04.2016

Vyhlasovanie troch hviezd zápasu existuje hlavne pre zábavu, nič nám ale nebráni v tom, aby sme sa pozreli, ako dopadlo vyhlasovanie troch hviezd v zápasoch Detroit Red Wings za celú základnú časť tejto sezóny.


Petr Mrázek (Anthony Gruppuso, USA Today Sports)


Aby to bolo možné, honory hviezdy zápasu boli obodované (6 bodov za prvú hviezdu, 3 body za druhú hviezdu a 1,5 bodu za tretiu hviezdu) a body za jednotlivé honory boli spočítané.

Výsledky vyzerajú nasledovne:


(Martin Užák, Hockeytown Blog; 12.04.2016)


Rebríček ukazuje, že podľa prepočtu honorov hviezdy zápasu na body boli najväčšími hviezdami Red Wings v základnej časti brankár Petr Mrázek (61,5 b.) a nováčik Dylan Larkin (58,5 b.).

Za prvú hviezdu bol najčastejšie vyhlásený Dylan Larkin (7x). Druhou a treťou hviezdou sa najčastejšie stával Petr Mrázek (5x, resp. 7x). Mrázek bol za jednu z hviezd vyhlásený v 18 zápasoch, čo bolo tiež najviac.

Honoru hviezdy zápasu sa dočkalo 22 z 31 hokejistov, ktorí v základnej časti odohrali za Red Wings aspoň jeden zápas. Za jednu z troch hviezd neboli ani raz vyhlásení Joakim Andersson, Landon Ferraro (ročník dohral v drese Boston Bruins, ktorí ho v novembri stiahli z waiver listiny), Johan Franzén, Tomáš Jurčo, Anthony Mantha, Alexej Marčenko, Tomáš Nosek, Xavier Ouellet a Eric Tangradi.

Stojí za zmienku: Hoci vyhlasovanie troch hviezd zápasu je najmä zábavou, niektoré kanadské kluby NHL na tomto základe dodnes udeľujú posezónne ocenenie zvané Molson Cup. Kritériá sú jednoduché: trofej dostáva hokejista, ktorý bol v sezóne najčastejšie vyhlásený za jednu z troch hviezd zápasu. Molson Cup má najväčšiu tradíciu v Montreale, kde sa udeľuje od roku 1972.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.