Grand Rapids Griffins opäť v druhom kole play-off

MARTIN UŽÁK | 27.04.2016

Čo sa posledné roky nedarí Detroit Red Wings v play-off Národnej hokejovej ligy, to sa darí ich záložnému celku Grand Rapids Griffins v rovnakej fáze sezóny v Americkej hokejovej lige.

Griffins túto noc v najrýchlejšom možnom čase ukončili sériu proti Milwaukee Admirals, záložnému celku Nashville Predators, a štvrtú sezónu za sebou postúpili do druhého kola play-off AHL.


Hokejisti Griffins (Sam Iannamico, Grand Rapids Griffins)


Griffins začali sériu víťazstvami 3:1 a 2:1 v Milwaukee, na čo nadviazali dnešnou nočnou výhrou 4:1 na vlastnom ľade. Vďaka víťazstvu 3:0 v sérii (prvé kolo play-off AHL sa od roku 2012 hráva len na tri víťazné zápasy) sa stali druhým postupujúcim tímom zo Západnej konferencie AHL. Tým prvým sú Lake Erie Monsters, ktorí sú farmou Columbus Blue Jackets, a práve s nimi si to Griffins rozdajú v ďalšom kole.

Postup do semifinále Západnej konferencie AHL je pre Griffins výrazným vzpružením po nevydarenom závere základnej časti, kedy prehrali posledných päť zápasov a do play-off vstupovali s najhoršou formou zo všetkých postupujúcich mužstiev. Aj to bol dôvod, prečo nakoniec nezabojovali o celkové víťazstvo v Centrálnej divízii a tento honor prenechali práve Milwaukee. Dobrá forma sa im teda vrátila v pravý čas.

K postupu Griffins do ďalšieho kola prispelo viacero hráčov. Na prvom mieste je to Martin Frk, ktorý pozbieral štyri kanadské body (1+3), v prvom zápase série bol u všetkých góloch Griffins a po prvom kole je najproduktívnejším hráčom tímu. Okrem neho sa zviditeľnili Anthony Mantha (3+1), Tyler Bertuzzi (3+0), Eric Tangradi a Ryan Sproul (obaja 0+3). Brankár Tom McCollum sa zaskvel zlikvidovaním 91 z 94 striel, vďaka čomu si drží priemer 1,00 gólu na zápas a úspešnosť zákrokov 96,8 %. Mladý obranca Robbie Russo, ktorý sa dostal do All-Star tímu nováčikov a druhého All-Star tímu ligy, pozbieral jednu asistenciu a dva plusové body.

Séria proti Lake Erie Monsters začne pre Griffins vo štvrtok 5. mája v Lake Erie. Víťaz série, postupujúci do finále Západnej konferencie, bude známy najskôr v utorok 10. mája a najneskôr vo štvrtok 19. mája.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.