Expanzný draft: Chránení a nechránení hráči Detroitu

MARTIN UŽÁK | 18.06.2017 

Detroit Red Wings zverejnili mená hráčov, ktorých si ochránia pred novým klubom Vegas Golden Knights. Je tiež zrejmé, ktorí hráči Red Wings chránení nebudú a Vegas si z nich vyberie na rozširovacom drafte.


Hokejisti Detroit Red Wings (Frank Franklin II, Associated Press)

Chránení hráči

Brankár: Jimmy Howard

Obrancovia: Danny DeKeyser, Mike Green, Nick Jensen

Útočníci: Justin Abdelkader, Andreas Athanasiou, Anthony Mantha, Frans Nielsen, Gustav Nyquist, Tomáš Tatar, Henrik Zetterberg

Nechránení hráči

Brankári: Jared Coreau, Petr Mrázek, Eddie Pasquale, Jake Paterson

Obrancovia: Adam Almquist, Jonathan Ericsson, Niklas Kronwall, Brian Lashoff, Dylan McIlrath, Xavier Ouellet, Ryan Sproul

Útočníci: Louis-Marc Aubry, Mitchell Callahan, Colin Campbell, Martin Frk, Luke Glendening, Darren Helm, Drew Miller, Tomáš Nosek, Riley Sheahan, Ben Street, Eric Tangradi

Poznámky

Kluby sú povinné chrániť hráčov, ktorí majú v zmluve tzv. no-movement klauzulu, tzn. že bez vlastného súhlasu nemôžu byť vymenení, umiestnení na waiver listinu, ani poslaní do nižšej súťaže. U Red Wings má túto klauzulu (v nemodifikovanej forme) iba útočník Frans Nielsen, takže bol povinne chránený.

Rozširovací draft sa netýka hokejistov v prvom a druhom roku ich vstupnej zmluvy (u Red Wings sú to napríklad Tyler Bertuzzi, Dylan Larkin, Dan Renouf, Robbie Russo a Jevgenij Svečnikov), nepodpísaných draftových volieb, ani dlhodobo zranených hráčov (u Red Wings je to Johan Franzén).

Vegas Golden Knights poskladajú svoje mužstvo z nechránených hráčov, z každého klubu si vyberú jedného nechráneného hráča. Musia si vybrať minimálne troch brankárov, deviatich obrancov a štrnástich útočníkov. Minimálne dvadsať vybraných hráčov musí mať platnú zmluvu na sezónu 2017/18.

Vegas vykoná svoje výbery do stredy 21. júna do 16:00 SEČ. Výbery budú následne oznámené pri slávnostnom udeľovaní ocenení NHL Awards (v strednej Európe to bude v noci na štvrtok od 02:00 SEČ).




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.