25. november v histórii Detroit Red Wings

MARTIN UŽÁK | 25.11.2016


Pavel Daciuk (Raj Mehta, USA Today Sports)

25.11.1954: Tretia nula Terryho Sawchuka v rade

Dňa 25. novembra 1954 hrali Red Wings na domácom ľade proti Toronto Maple Leafs a vyhrali 2:0. Bolo to ich tretie víťazstvo za sebou bez inkasovaného gólu. Predtým porazili na nulu Chicago Black Hawks - najskôr vo svojej hale Olympia 5:0 a následne na ich ľade 1:0. Vo všetkých týchto zápasoch hájil bránku Detroitu Terry Sawchuk, jeden z najlepších gólmanov päťdesiatych rokov. Sawchuk sa takto stal prvým brankárom Red Wings s troma nulami po sebe.

25.11.1983: Rekordná návšteva v Joe Louis Arene

Od sezóny 1983/84 začal za Red Wings nastupovať zázračný kanadský mladík Steve Yzerman, čo malo vplyv i na návštevnosť Joe Louis Areny, ktorá dovtedy často zívala prázdnotou. Keď dňa 25. novembra 1983 hrali Red Wings v Joe proti Pittsburgh Penguins a zdolali ich 5:2, sledovalo ich pri tom 21.019 divákov, čo bol vtedajší nový rekord v návštevnosti zápasu NHL. Táto návšteva je dodnes najvyššou na zápase Detroit Red Wings v Joe Louis Arene.

25.11.1987: Päť najrýchlejších gólov v histórii

Dňa 25. novembra 1987 Red Wings zdolali na svojom ľade Winnipeg Jets divokým pomerom 10:8, pričom hneď polovicu svojich gólov strelili v rozmedzí štyroch minút a 54 sekúnd. V tomto časovom úseku sa postupne presadili Gerard Gallant, Adam Oates, Mel Bridgman, Jeff Sharples a Brent Ashton. Ide o päť najrýchlejších gólov v histórii klubu. V hosťujúcej bráne stál po celý zápas Pokey Reddick; k výhre Red Wings prispel aj Petr Klíma, autor dvoch gólov a asistencie.

25.11.1992: Dve desiatky v sieti súperov po sebe

V sezóne 1992/93 Red Wings nastrieľali najviac gólov v NHL a nejedného protivníka vyprevádzali z Joe Louis Areny s debaklom. Ich ofenzíva bola najvýraznejšia koncom novembra 1992, kedy vo dvoch zápasoch za sebou strelili minimálne desať gólov, čo sa im nikdy predtým a ani nikdy potom nepodarilo. Prvú desiatku uštedrili tímu Tampa Bay Lightning dňa 23. novembra 1992 (10:5), o dva dni neskôr podobným spôsobom rozstrieľali St. Louis Blues (11:6).

25.11.2015: Pavel Daciuk vo vzácnej spoločnosti

Dňa 25. novembra 2015 hrali Red Wings v Joe Louis Arene proti Boston Bruins a prehrali s nimi 2:3 po predĺžení. Jeden z ich gólov strelil Pavel Daciuk, pre ktorého to bol jubilejný 300. presný zásah v základnej časti NHL. Daciuk sa vďaka tomu stal šiestym hokejistom s minimálne 300 gólmi, 500 asistenciami a 800 bodmi v drese Red Wings. Okrem neho to dokázali už len Gordie Howe, Alex Delvecchio, Steve Yzerman, Sergej Fiodorov a Henrik Zetterberg.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.