Jakub Kindl má za sebou premiéru v play-off NHL

MARTIN UŽÁK | 01.05.2013

Český obranca Jakub Kindl sa dočkal. Po 147 zápasoch základnej časti absolvoval svoj prvý súboj v play-off, keď jeho Detroit prehral v úvodnom stretnutí prvého kola na ľade Anaheimu pomerom 1:3.


Jakub Kindl (Paul Sancya, Associated Press)


Kindl je piatym Čechom, ktorý v play-off debutoval v drese Detroitu. Pred ním sa to podarilo Václavovi Nedomanskému (1978), Petrovi Klímovi (1987), Jiřímu Fischerovi (2001) a Jiřímu Hudlerovi (2007).

Kindl nastúpil v obrannej dvojici s nováčikom Dannym DeKeyserom. S časom 21 minút a 15 sekúnd bol tretím najvyťažovanejším mužom tímu a nechýbal u väčšiny toho podstatného, čo sa na ľade zomlelo.

Na začiatku 17. minúty úvodnej tretiny si pripísal svoj prvý bod vo vyraďovacích bojoch. Pri presilovej hre Red Wings vyslal puk, ktorého smer zmenil Dan Cleary a vyrovnal na priebežných 1:1.

V závere druhej časti hry bol Kindl vylúčený za zdržovanie hry, keď hrajúc v obrannom pásme vyhodil puk mimo ľadovú plochu. Ducks túto výhodu využili v 42. minúte po zásahu Teemu Selänneho.

Kindl bol v centre diania aj v absolútnom závere, keď sa Detroit odhodlal k hre bez brankára. Pri góle Francoisa Beauchemina, ktorý strelou do prázdnej bránky upravil na 3:1, si pripísal mínusový bod.

Dvadsaťšesťročný Šumperčan, ktorý za Detroit hráva štvrtú sezónu, zaznamenal okrem asistencie, dvoch trestných minút a mínusového bodu aj štyri zblokované strely, čo bolo najviac zo všetkých hráčov na ľade.

Podľa Ansara Khana, reportéra servera MLive.com, je Kindl hráčom, ktorý v súčasnom kádri Red Wings dosiahol najväčší progres. I to je dôvod, prečo ho považuje za nenápadného hrdinu, ktorý nie je v centre pozornosti, no môže byť rozdielovým faktorom pri prípadnom postupe do druhého kola play-off.

Pokiaľ sa Kindl udrží v zostave Red Wings, ďalšiu možnosť na naplnenie očakávaní dostane v noci zo štvrtka na piatok, kedy séria medzi Anaheimom a Detroitom pokračuje druhým zápasom.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.