Grand Rapids Griffins do konferenčného semifinále

MARTIN UŽÁK | 04.05.2014

Záložný celok Detroitu z Grand Rapids uspel v prvom kole play-off Americkej hokejovej ligy proti tímu Abbotsford Heat a po triumfe 3:1 v sérii postúpil do semifinále Západnej konferencie.


Hokejisti Griffins (Mark Newman, Grand Rapids Griffins; 02.05.2014)


Griffins, obhajcovia lanského víťazstva v Calder Cupe, začali svoju púť tohtoročnými vyraďovacími bojmi výhrami 2:1 po predĺžení a 7:2 na ľade svojho kanadského súpera, ktorý je farmou Calgary Flames, aby po presune do domácej arény najskôr utrpeli prehru 1:2, no sériu neskôr ukončili víťazstvom 5:3.

Do posledných dvoch súbojov série zasiahli aj Tomáš Jurčo, Riley Sheahan a Xavier Ouellet, mladíci, ktorí boli pri nedávnom vypadnutí Red Wings v play-off NHL. Jurčo a Sheahan dokázali proti Heat už aj bodovať a po dvoch zápasoch play-off AHL majú na konte zhodne po jednom góle a jednej asistencii.

Hlavnými osobnosťami série s Abbotsfordom boli predovšetkým Petr Mrázek a Ryan Sproul.

Gólman Petr Mrázek žiaril najmä v prvom stretnutí, v ktorom zneškodnil až 55 z 56 striel hráčov Heat. Mrázek má po štyroch zápasoch tohtoročného play-off priemer 1,72 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zákrokov na hodnote 93,6 %, vďaka čomu sa radí medzi najlepších brankárov ligy.

Bek Ryan Sproul sa na konci základnej časti dočkal svojho debutu v NHL, aby následne ukončil takmer 100 minút trvajúcu drámu v úvodnom súboji prvého kola play-off AHL. Sproul nahromadil v sérii s Heat dovedna štyri (2+2) body a je priebežne štvrtým najproduktívnejším obrancom vyraďovacích bojov.

O vyzývateľovi Grand Rapids v semifinálovej sérii play-off Západnej konferencie sa rozhodne dnes v noci. Griffins nastúpia buď proti víťazom základnej časti Texas Stars, alebo proti Toronto Marlies.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.