Don Brennan nazval Detroit skládkou menom Detoilet

MARTIN UŽÁK | 21.08.2013

Možno len napísal niečo, čo vedia všetci.

Vo svojej pozícii hokejového žurnalistu tímu NHL si to však mohol odpustiť.

Novinár denníka Ottawa Sun Don Brennan sa dňa 15. augusta 2013 "pochlapil" článkom, v ktorom rozhorčene hodnotil odchod Daniela Alfredssona z Ottawy. Brennan sa nechal počuť, že za Alfieho rozchod so Senators a jeho následný podpis s Detroit Red Wings si zaslúžia kritiku všetci zúčastnení - to znamená Alfredsson, jeho agent J. P. Barry, generálny manažér mužstva Bryan Murray i vlastník klubu Eugen Melnyk.

Nasrdený Brennan sa očividne rozhodol, že Alfredssonov odchod rozpitve aj z iných strán. Pri svojej kritike sa totiž znížil aj na nepochopiteľné osočovanie najchudobnejšieho veľkomesta Spojených štátov.


Don Brennan (Darren Brown, Ottawa Sun)


"Muž, ktorý v drese Senators zarobil 60 až 70 miliónov dolárov, odchádza na skládku, akou je Detoilet - veď ak ste niekedy prichádzali do centra Motownu, proti tejto klasifikácii nemôžete namietať," napísal Brennan. Tento bizarný výlev následne ukončil tvrdením, že ak by si Alfredssonovi synovia chceli zahrať hokej na ulici mimo Joe Louis Areny, pravdepodobne by im ukradli hokejky rovno z rúk.

Brennan týmto narážal na zničené štvrte Detroitu, ktorý pred viac ako mesiacom vyhlásil bankrot. Zrejme si však neuvedomil, že jeho zbytočný vzlykot očiernil aj samotného Daniela Alfredssona, ktorý by podľa jeho darebných slov vlastne nemal mať právo na súkromie a budúcnosť mimo Ottawy.

Nie je zvláštne, že takúto atmosféru dokáže navodiť novinár, ktorý o "Senátoroch" písal už pri ich vstupe do NHL a Alfredssona sledoval pri jeho úžasnej premene v klubovú ikonu a budúceho člena Siene slávy?

To nie je ani tak zvláštne ako smutné.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.