Detroit čaká prvý zápas vo Winnipegu po 17 rokoch

MARTIN UŽÁK | 19.07.2013

Vedelo sa o tom už od polovice marca (teda od schválenia nového ligového formátu, ktorý zaručuje minimálne dva zápasy v sezóne s každým mužstvom NHL), no teraz to možno napísať oficiálne:

Detroit Red Wings si konečne zahrajú aj vo Winnipegu.


MTS Centre, domov novodobých Jets (Winnipeg Jets)


Zápas medzi Winnipeg Jets a Detroit Red Wings sa uskutoční 4. novembra 2013. Pre "Červené krídla" pôjde o prvý súboj v najväčšom meste kanadskej provincie Manitoba po viac ako 17 rokoch.

Vo Winnipegu momentálne sídli organizácia, ktorá sa tam presťahovala z americkej Atlanty. Novodobí Winnipeg Jets však nemajú nič spoločné s pôvodnými Winnipeg Jets, ktorí v NHL pôsobili v minulosti.

Pôvodní Winnipeg Jets hrávali v NHL v rokoch 1979 až 1996. V deväťdesiatych rokoch ich postihli vážne finančné problémy, kvôli ktorým sa museli presťahovať do amerického Glendale a premenovať na Phoenix Coyotes.

Posledný zápas pôvodných Winnipeg Jets sa datuje k 28. aprílu 1996. Súperom Jets boli práve Red Wings, ktorí na ich ľade zvíťazili 1:4 a uzavreli sériu prvého kola play-off na konečných 2:4. Tento duel si pamätajú už len dvaja aktívni hokejisti NHL. Sú nimi útočník Shane Doan a brankár Nikolaj Chabibulin.

Novodobí Winnipeg Jets patria na mapu NHL od sezóny 2011/12. Vo svojom MTS Centre dosiaľ privítali 23 z 29 mužstiev súťaže. Zvyšných šesť tímov (okrem Detroitu aj Calgary, Chicago, Columbus, Nashville a Vancouver) zažije premiéru na ich ľade až v priebehu základnej časti sezóny 2013/14.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.