Blog roka 2012: 320 hlasov pre Hockeytown Blog

MARTIN UŽÁK | 27.10.2012 | aktualizované 23.07.2017

Hockeytown Blog, jediný aktívny európsky blog venovaný michiganskej organizácii Detroit Red Wings, bol v posledných 16 týždňoch priamym účastníkom hlasovania o najlepší blog roka 2012.

Súťaž "Blog roku 2012" je od včerajšieho popoludnia minulosťou, pripomeňme si preto jej výsledky.


Do najväčšej súťaže v histórii blog.cz bolo prihlásených 1.432 blogov, pričom 75 z nich malo možnosť uchádzať sa o priazeň čitateľov vo finálových súbojoch 15 kategórií. Hockeytown Blog sa ocitol v kategórii "Fanblog", ktorá sa s počtom 268 prihlásených blogov stala druhou najobsadzovanejšou kategóriou vôbec.

O finálovej podobe kategórií rozhodovala komisia zložená zo zástupcov mediálnej spoločnosti CET 21. Blogy boli hodnotené podľa ôsmich kritérií, menovite podľa prvého dojmu, vzhľadu, pravidelnosti aktualizácie, návštevnosti, pôvodnosti obsahu, originality témy, kvality obsahu a prínosu pre komunitu.

Hlasovanie v kategórii "Fanblog", prebiehajúce v období od 2. júla do 21. októbra 2012, napočítalo rekordných 4.257 hlasov. 7,5 % z nich pripadlo na Hockeytown Blog, ktorý súperil s prezentáciami venujúcimi sa japonskému anime, nemeckej chlapčenskej skupine, írskej rockovej kapele a HC Košice.


Výsledky ankety o najlepší "Fanblog"



Projektu detroitredwings.blog.cz (blog na tejto adrese figuroval do leta 2017, následne sa presunul na adresu hockeytownblog.sk) sa dostalo pozitívneho hodnotenia komisie, štatútu jedného z piatich slovensky písaných blogov súťaže a stoviek hlasov, ktoré by človek naozaj nečakal. Ďakujem preto každému, kto tento blog podporil a pomohol mu k dosiahnutiu štvrtého miesta vo svojej kategórii.

Záverom nemožno opomenúť absolútneho víťaza súťaže "Blog roku 2012". Je ním fotografický blog spod adresy metteorwa.blog.cz, ktorého autorkou je modelka a fotografka Tereza Dotlačilová.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.