Do Little Caesars Areny len so šikovným telefónom

MARTIN UŽÁK | 19.08.2018

Detroit Red Wings menia podmienky vstupu na svoje zápasy v Little Caesars Arene. Od sezóny 2018/19 sa do arény dostanete primárne iba cez lístok zobrazený v mobilnej aplikácii.


Little Caesars Arena (kredit: Joe Gall, Detroit)

Ako to bude fungovať

Tak ako doteraz, lístky zakúpite cez sieť Ticketmaster alebo pridruženú stránku TicketsNow. Na sieti Ticketmaster zakúpite lístky na neobsadené miesta v aréne. Na stránke TicketsNow zakúpite lístky od držiteľov sezónnych permanentiek (mnohí nechodia na všetky zápasy) alebo fanúšikov, ktorí sa zápasu nemôžu zúčastniť.

Po zakúpení si lístky zobrazíte v mobilnej aplikácii. Red Wings považujú za najefektívnejšiu aplikáciu The District Detroit. Druhou možnosťou je aplikácia Ticketmaster a treťou klubový účet prepojený so sieťou Ticketmaster.

Aplikácie nájdete v obchodoch App Store (iPhone) a Google Play (Android).

Pred vstupom do arény spustíte aplikáciu alebo svoj účet Detroit Red Wings, nájdete si svoje lístky na aktuálny zápas a necháte ich nasnímať pracovníkom arény cez displej mobilného telefónu. Váš mobil bude vstupenkou vďaka QR kódu, ktorý bude pracovníkmi oskenovaný. Podmienkou je, aby ste používali šikovný telefón s operačným systémom iOS alebo Android.

K spusteniu aplikácií či klubového účtu nebudete musieť použiť mobilný internet. V Little Caesars Arene, v jej okolí a vôbec v celom obvode District Detroit, do ktorého aréna patrí, sa k internetu pripojíte zdarma cez Wi-fi. Na pripojenie môžete využiť viac ako tisíc prístupových bodov.

Čo robiť v prípade problémov

Red Wings odporúčajú, aby ste si svoje lístky zobrazili v aplikácii alebo v klubovom účte vopred, nie až pred samotným vstupom do arény. Prípadne, aby ste si lístky uložili do peňaženky Apple Wallet v iOS. Môžete tak predísť nečakaným poruchám signálu či iným technickým problémom.

V prípade, že by ste mali problémy so stiahnutím, načítaním alebo používaním aplikácií The District Detroit a Ticketmaster, k lístkom sa vždy dostanete cez svoj klubový účet. Nevýhodou je len to, že na rozdiel od aplikácií musíte účet otvoriť cez internetový prehliadač a lístky zobraziť touto cestou.

V prípade, že sa váš inteligentný telefón pred vstupom do arény vybije, pokazí, zamrzne, stratíte ho alebo vám ho niekto odcudzí, musíte navštíviť klubovú pokladňu. Nájdete ju pozdĺž Woodward Avenue, hlavnej ulice vedúcej z centra mesta, pri severovýchodnom vstupe do arény. V klubovej pokladni vysvetlíte vzniknutý problém a preukážete sa dokladom s vaším menom a fotografiou (občianskym preukazom, vodičským preukazom alebo biometrickým pasom). Pracovníci pokladne vám následne lístky vytlačia a pri vstupe do arény sa budete môcť preukázať takýmito náhradnými lístkami. Túto možnosť môžete dočasne využiť aj v prípade, že nevlastníte inteligentný telefón.

Neznamená to teda, že vytlačené lístky budú mať na zápasoch Detroit Red Wings úplné utrum, v prípade problémov vám ich však vytlačia iba v klubovej pokladni a nikde inde. Klub chce týmto zvýšiť bezpečnosť a chrániť seba i svojich zákazníkov pred falšovaním, zneužívaním a predajom tlačených lístkov na čiernom trhu.

Ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe Detroit Red Wings.

Podľa vzoru ďalších klubov

Red Wings začali s používaním mobilných lístkov v sezóne 2014/15, kedy ešte hrávali v Joe Louis Arene. Úplný prechod k lístkom v mobilných zariadeniach zvolili podľa vzoru ďalších klubov NHL.

Týmto sa končí éra lístkov, ktoré ste si mohli zakúpiť vo formáte PDF a pred príchodom do arény si ich sami vytlačiť alebo v takomto formáte ukladať vo svojom mobilnom zariadení. Lístky svojvoľne vytlačené na papieri, naskenované lístky alebo lístky uložené v mobilnom telefóne vo formáte PDF nebudú pri vstupe do arény akceptované.

Tieto nové podmienky vstupu do Little Caesars Areny budú platiť aj pre zápasy Detroit Pistons v NBA. Koncertov a ostatných podujatí v aréne sa tieto zmeny zatiaľ netýkajú.


Ako používať lístky v smartfóne v Little Caesars Arene


Tip: Know-how siete Ticketmaster





© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.