Frk, Mrázek, Tatar a ďalší. Ako odohrali prípravu?

MARTIN UŽÁK | 01.10.2017

Detroit Red Wings majú za sebou prípravu na novú sezónu. Tak ako v posledných štyroch rokoch, aj tento rok odohrali po dva prípravné zápasy proti Bostonu, Chicagu, Pittsburghu a Torontu. Zvíťazili trikrát, v štyroch zápasoch prehrali v riadnom hracom čase a jedenkrát prehrali po predĺžení.

V ôsmich prípravných zápasoch oblieklo dres Red Wings celkovo 49 hokejistov. Bolo medzi nimi aj päť hráčov zo strednej Európy. Ako sa im darilo a kde odštartujú novú sezónu?


Petr Mrázek v jednom z prípravných zápasov Red Wings (Raj Mehta, USA Today Sports)

Martin Frk

Odohral päť zápasov (výhry 5:1 s Bostonom a 4:1 s Pittsburghom; prehry 2:4 s Bostonom, 1:6 s Chicagom a 2:4 s Torontom). Pozbieral tri kanadské body za dva góly a asistenciu. Všetky body si pripísal pri víťazstve 5:1 proti Bostonu, stal sa prvým úspešným strelcom Red Wings v novej Little Caesars Arene. Zaknihoval aj štyri trestné minúty a dva plusové body. So 17 strelami na bránku bol najčastejšie páliacim hráčom Red Wings v príprave. Po každom zápase si vyslúžil pochvalu trénera, vybojoval si miesto na súpiske Red Wings. Red Wings mu oznámili, aby si v Detroite hľadal bývanie minimálne na niekoľko mesiacov. Sezónu by mal začať v druhom útoku Red Wings po boku Dylana Larkina a Anthonyho Manthu.

Filip Hronek

Zahral si v dvoch zápasoch proti Chicagu (prehry 1:6 a 2:4). V oboch sa dočkal veľkej porcie času na ľade, v oboch odohral takmer päť minút pri hre v oslabení. Pripísal si tri mínusové body a dve strely na bránku. Sezónu začne v Grand Rapids, kde by mal dostať priestor v presilovkách.

Petr Mrázek

Nastúpil do štyroch zápasov. Dvakrát odchytal celý zápas (prehry 1:6 a 2:4 s Chicagom), dvakrát odchytal prvú polovicu zápasu (prehry 2:4 s Bostonom a víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch s Torontom). Pochytal 90,2 % striel súperov. Najviac ho preverili Blackhawks, ktorí na neho za dva zápasy vyslali 80 striel. Hoci ani raz nezvíťazil, tréner ho pochválil za solídne výkony s ohľadom na fakt, že vo všetkých zápasoch mal pred sebou väčšinou hráčov z Grand Rapids. Sezónu začne ako brankárska dvojka Red Wings.

Libor Šulák

Absolvoval tri zápasy (prehry 1:6 a 2:4 s Chicagom, 2:4 s Bostonom). Pri domácej porážke 2:4 s Blackhawks strelil gól. Prípravu ukončil s jedným kanadským bodom, jedným mínusovým bodom, štyrmi trestnými minútami a šiestimi strelami na bránku. Red Wings by mali v najbližších dňoch oznámiť, že sezónu strávi vo Fínsku a do USA sa vráti budúci rok.

Tomáš Tatar

Odohral štyri zápasy (víťazstvá 5:1 s Bostonom a 4:1 s Pittsburghom; prehry 5:6 po predĺžení s Pittsburghom a 2:4 s Torontom). Pozbieral tri body za jeden gól a dve asistencie. Pripísal si aj šesť trestných minút a desať striel na bránku. Výdatne si zahral v presilovke - v troch zápasoch v nej strávil cez štyri minúty. Nehlásil žiadne problémy s operovaným ramenom. Sezónu začne v prvom útoku Red Wings po boku Gustava Nyquista a kapitána Henrika Zetterberga.


Do tréningového kempu za zapojil aj brankár Matěj Machovský, ktorý však v prípravných zápasoch neštartoval. Bol odoslaný do Grand Rapids, kde v pondelok začne tréningový kemp pred sezónou AHL. Sezónu mal odštartovať v nižšej ECHL, môže sa to však ešte zmeniť, ak jeden z dvojice Jared Coreau - Tom McCollum neprejde cez waiver list, na ktorý musia byť umiestnení pred poslaním do AHL. O Coreaua sa zaujíma viacero tímov, najmä Toronto a Calgary. Ak by Coreau odišiel a Red Wings by ho nenahradzovali iným gólmanom, Machovský by mohol začať rovno v AHL.


Najlepší v príprave podľa čísel:
  • góly: Michael Rasmussen (4)
  • asistencie: Joe Hicketts (4)
  • kanadské body: Gustav Nyquist (6)
  • plusové body: Jonathan Ericsson (+5)
  • strely na bránku: Martin Frk (17)
  • zblokované strely: Ben Street (8)
  • hity: Luke Witkowski (23)
  • vhadzovania: Michael Rasmussen (54,9 %)
  • úspešnosť zákrokov: Jimmy Howard (90,4 %)




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.