Zápas Winter Classic 2014 bol zážitkom na celý život

MARTIN UŽÁK | 03.01.2014

Prehra vo veľkolepom stretnutí pod otvoreným nebom zamrzí. Napriek tomu platí, že Detroit Red Wings si novoročný zápas Winter Classic vychutnali.


Winter Classic 2014 (Mandi Wright, Detroit Free Press; 01.01.2014)


"Myslím, že naši hráči si to užili," uviedol po skončení súboja kouč Mike Babcock. "Keď sa prehrá, so svojím tímom nikdy nehovorím. Dnes som však urobil výnimku. Povedal som im, že by na seba mali byť hrdí."

Red Wings prehrali s Toronto Maple Leafs po samostatných nájazdoch, ktoré im robia vrásky po celú sezónu. Ani porážka v nevyspytateľnej súťaži zručnosti im však nemohla pokaziť dojmy z idylického boja za intenzívneho sneženia, mrazu a vetra pred zrakmi 105 tisícok fanúšikov na Michigan Stadium.

"Dnes vyhral v prvom rade hokej," pripomenul skúsený útočník Todd Bertuzzi. "V zápase boli chvíle, kedy sa človek zastavil a poohliadol, kde sa to vlastne nachádza a čo sa deje pred ním. Bolo to veľkolepé."

"Táto skúsenosť bola vo všeobecnosti neuveriteľná. Myslím si, že nikto z nás na niečo takéto nezabudne. Bola to jedna z najväčších skúseností môjho života," dodal obranca Niklas Kronwall.

V podobnom duchu sa vyjadrili aj útočníci Daniel Alfredsson a Justin Abdelkader, jediní úspešní strelci Red Wings v riadnom hracom čase. Obaja si zaspomínali na detstvo, kedy hrali pod holým nebom naposledy.

"Neuveriteľný zážitok, bolo to šialené," povedal veterán Alfredsson. "Keď ste kedysi hrali na rybníku, nikto sa na vás nepozeral. Teraz vás sledovalo viac ako 100 tisíc ľudí. Počas reklamných prestávok, keď z ľadu odhŕňali sneh, ste sa snažili len o to, aby ste tú atmosféru dokázali nasať."

"Bol to najlepší hokejový zážitok môjho života," doplnil Abdelkader. "Som vďačný, že som v tomto zápase mohol nastúpiť. Pripomenulo vám to detstvo, kedy ste hrávali na záhrade alebo zamrznutom jazere."

Ohromujúci zápas, ktorý sa nezmazateľne zapísal do histórie oboch tradičných klubov a pamäti hokejistov a ich fanúšikov, ohodnotil aj obranca Brendan Smith. A jeho komentár bol viac ako veľavravný:

"Spomienky na takýto zápas sa nikdy nestratia. Ony s vami pôjdu do hrobu."

Napriek snehu, mrazu a prehre po samostatných nájazdoch to bolo fantastické podujatie.

Bol to zápas Winter Classic vo svojej najklasickejšej podobe?

O tom niet pochýb.


Podklady:
  • Justin Abdelkader has big day at Michigan Stadium (Davig Goricki, The Detroit News; 02.01.2014)
  • Wings think twice about shootout approach (Chuck Pleiness, Macomb Daily; 02.01.2014)
  • The Winter Classic was one for the books (Helene St. James, Detroit Free Press; 01.01.2014)
  • Shootout loss doesn't dampen 'unbelievable' experience (Ansar Khan, MLive; 01.01.2014)
  • Daniel Alfredsson will cherish Winter Classic experience (Brendan Savage, MLive; 01.01.2014)




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.