Pod úspešnú prípravu sa podpísali aj Česi a Slováci

MARTIN UŽÁK | 04.10.2015

Detroit Red Wings majú za sebou mimoriadne úspešnú prípravu na novú sezónu. Z ôsmich zápasov neprehrali v riadnom hracom čase ani jeden jediný raz, čo sa im naposledy podarilo v roku 1996.

K výborným výsledkom Red Wings prispela aj česko-slovenská pätica Tomáš Jurčo, Jakub Kindl, Petr Mrázek, Tomáš Nosek, Tomáš Tatar. Poďme si teda zrekapitulovať, ako sa týmto hráčom v príprave darilo.


Tomáš Tatar (Harry Scull Jr., Associated Press)


Tomáš Jurčo absolvoval päť zápasov, v ktorých získal dva kanadské body. Pri víťazstve 3:1 na ľade Boston Bruins strelil víťazný gól, pridal asistenciu a bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu. S piatimi plusovými bodmi sa podelil o prvé miesto medzi útočníkmi Detroitu spolu s Andreasom Athanasiouom a Justinom Abdelkaderom. Nový tréner Red Wings Jeff Blashill ho chválil za jeho rýchlosť a šikovnosť.

Jakub Kindl odohral iba dva prípravné zápasy; viac mu nedovolila infekcia oka. V oboch svojich zápasoch hral nad 20 minút, bodoval a v jednom prípade bol vyhlásený za druhú hviezdu. Jeho celková bilancia v príprave číta tri kanadské (1+2) a dva plusové body. Tréner Blashill ho chválil za solídnu obrannú činnosť i šikovnú rozohrávku v presilovej hre. Sám Kindl bol nadšený z novej šance pod novým koučom.

Petr Mrázek odchytal štyri zápasy, z toho tri kompletné. Zastavil 107 zo 114 striel, ktoré na neho smerovali, čo znamenalo úspešnosť zákrokov o hodnote 93,9 %. V priemere inkasoval 1,99 gólu na zápas. Dvakrát vyhral, raz bol vyhlásený za tretiu a raz za druhú hviezdu zápasu. Tréner Blashill vyzdvihoval jeho vyrovnanosť. V sezóne by mal bojovať o pozíciu brankárskej jednotky s Jimmym Howardom.

Tomáš Nosek odohral podobne ako Jurčo až päť zápasov. Zaknihoval jednu asistenciu a tri plusové body. Ani z jedného zápasu neodišiel s mínusovým hodnotením. Hrával 15 až 17 minút za zápas, pravidelne chodil do oslabení. Tréner Blashill ho pochválil za solídnu hru v ofenzíve i defenzíve a zaradil ho do skupiny hráčov, ktorí by to čoskoro mohli dotiahnuť do NHL. Nosek by v NHL mohol debutovať už v tejto sezóne.

Tomáš Tatar nastúpil do štyroch zápasov, v ktorých strelil štyri góly a nazbieral tri plusové body. Istú dobu bol najlepším strelcom celej prípravy NHL. Pri víťazstve 4:1 nad Chicagom strelil po troch prihrávkach Brada Richardsa hetrik a bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu. Okrem neho strelil za Red Wings štyri góly už len Athanasiou. Kouč Blashill sa netajil tým, že Tatar by sa mal stať jedným z ofenzívnych lídrov tímu.


Okrem tejto pätice si v príprave zahral aj útočník Martin Frk. Ten nastúpil iba vo víťaznom zápase proti Chicagu a za 11 minút a 32 sekúnd vyslal tri strely. Frk bol viac vidieť vo dvoch prípravných zápasoch Grand Rapids Griffins, záložného celku Detroitu v AHL. V oboch týchto stretnutiach zaznamenal gól a asistenciu.

Na Detroit Red Wings teraz čakajú už len tréningy pred novou sezónou, ktorú odštartujú v piatok 9. októbra domácim stretnutím proti divíznym rivalom Toronto Maple Leafs.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.