O približovaní KHL k NHL nemôže byť ani reči

MARTIN UŽÁK | 31.08.2013


Ufa Arena, domovská aréna klubu Salavat Julajev Ufa (SZĽH)


Na oko úspešné rozrastanie Kontinentálnej hokejovej ligy a preťahovanie stále väčšieho a väčšieho množstva (i keď zväčša druhoradých) hokejistov zo zámoria sa postaralo o to, že u niektorých európskych fanúšikov začala rezonovať otázka, či náhodou nenastala doba, kedy KHL začína doháňať slávnu NHL.

Odpoveď?

Nie, nenastala.

História, vplyv, prestíž, infraštruktúra, záujem priaznivcov, návštevnosť, marketing, záujem médií, schopnosť klubov zarobiť, ale aj príťažlivosť, kvalita, náročnosť, nasadenie, bojovnosť a rýchlosť - to všetko sú oblasti, v ktorých sa KHL k svojmu kanadsko-americkému konkurentovi ani len nepribližuje.

Kontinentálna hokejová liga je po športovej stránke kvalitná súťaž, no počas svojej krátkej existencie už priniesla celý rad kontroverzií, ktoré vyzneli komicky, ba miestami až tragicky. A človek by nemal zabúdať...

Krátkozrako prezentovaný imidž "druhej NHL", pôvodná neochota doplniť azbuku svetovejšou angličtinou, umelo vytvorený dojem bohatej súťaže, nesprávna interpretácia zámorského štýlu v podaní tímu Víťaz Čechov, šéf celej ligy stojaci aj vo funkcii šéfa jedného z klubov, problémy neruských klubov s pískaním ruských rozhodcov, ale aj zbytočná smrť Alexeja Čerepanova a zrútenie lietadla sovietskej výroby.

Tvrdiť, že nafúknutá bublina menom KHL sa približuje k NHL, je doslova nezmysel.


K téme: Se Sovětským svazem padla bída na zem




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.