K hviezdam zápasov v základnej časti sezóny 2014/15

MARTIN UŽÁK | 12.04.2015


Tomáš Tatar sa raduje z gólu (Paul Sancya, Associated Press)


Že vyhlasovanie troch hviezd zápasu je tu v prvom rade pre zábavu, o tom sa na tomto blogu už písalo.

Nič nám ale nebráni v tom, aby sme sa pozreli, ako v konečnom dôsledku dopadlo vyhlasovanie troch hviezd v zápasoch Detroit Red Wings v práve skončenej základnej časti sezóny 2014/15.

Aby to bolo možné, honory hviezdy zápasu boli obodované (5 bodov pre prvú hviezdu, 3 body pre druhú hviezdu a 1,5 bodu pre tretiu hviezdu), body boli spočítané a bol tiež vypočítaný koeficient úspešnosti podľa prepočtu na odohrané zápasy a celkový počet bodov za všetky honory hviezdy zápasu.

Výsledky vyzerajú nasledovne:


(Martin Užák, Hockeytown Blog; 12.04.2015)


Rebríček ukazuje, že podľa prepočtu honorov na body sa najviac ligotala hviezda Pavla Daciuka (59,5 b.), za ktorým nasledovali Tomáš Tatar (42 b.), Jimmy Howard (38,5 b.) a Henrik Zetterberg (35 b.).

Jednou z troch hviezd zápasu bol najčastejšie menovaný práve Pavel Daciuk (stalo sa tak v 18 zápasoch), za ktorým nasledovali Jimmy Howard (v 14 zápasoch) a Tomáš Tatar (v 12 zápasoch).

Prvou hviezdou bol najčastejšie Tomáš Tatar (šesťkrát). Prvou hviezdou sa často stávali aj Pavel Daciuk, Darren Helm (obaja päťkrát), Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader a Petr Mrázek (všetci štyrikrát).

Titulom druhej hviezdy zápasu bol najčastejšie honorovaný Pavel Daciuk (desaťkrát), za ktorým nasledoval Jimmy Howard (sedemkrát). Za tretiu hviezdu bol najčastejšie vyhlasovaný Jimmy Howard (päťkrát), za ktorým nasledovali Tomáš Tatar, Gustav Nyquist a Luke Glendening (všetci štyrikrát).

Podľa koeficientu založenom na podiele celkového počtu bodov za všetky honory hviezdy zápasu a celkového počtu odohraných zápasov boli najlepší Jonas Gustavsson (hodnota 1,14) a Petr Mrázek (hodnota 1,05). Napr. v prípade Petra Mrázeka to znamená, že i keď neodchytal veľa zápasov, podľa tohto koeficientu bol za hviezdu zápasu vyhlasovaný častejšie a s vyšším honorom ako iní hokejisti Red Wings.

Z hokejistov, ktorí za Red Wings odohrali v základnej časti sezóny 2014/15 aspoň jeden zápas, neboli za jednu z troch hviezd ani raz vyhlásení Daniel Cleary, Erik Cole (prišiel pred prestupovou uzávierkou po výmene z Dallas Stars), Jonathan Ericsson, Brian Lashoff, Alexej Marčenko, Tom McCollum, Andrej Nestrašil (ročník dohral v drese Carolina Hurricanes, ktorí ho v novembri 2014 stiahli z waiver listiny) a Xavier Ouellet.

Ale, samozrejme, ide v prvom rade o zábavu.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.