Grand Rapids Griffins si zahrajú o Calder Cup

MARTIN UŽÁK | 06.06.2013

Záložné mužstvo Detroitu z Grand Rapids uspelo vo finále play-off Západnej konferencie AHL proti tímu Oklahoma City Barons a po triumfe 4:3 v sérii postúpilo do finále Calder Cupu. Griffins sa v ňom postavia proti Syracuse Crunch, mužstvu pridruženom ku klubu Tampa Bay Lightning.


Griffins oslavujú postup do finále Calder Cupu (Mark Newman, Grand Rapids Griffins; 05.06.2013)


Cesta Grand Rapids do finále Calder Cupu číta okrem postupu cez Oklahomu aj víťazstvá nad tímami Houston Aeros (štvrťfinále konferencie; 3:2 v sérii) a Toronto Marlies (semifinále konferencie; 4:2 v sérii).

Syracuse Crunch prechádzali vyraďovacími bojmi ľahšie, keď postupne porazili mužstvá Portland Pirates (3:0 v sérii), Springfield Falcons (4:0 v sérii) a Wilkes-Barre/Scranton Penguins (4:1 v sérii).

Finále medzi Griffins a Crunch sľubuje bohatú česko-slovenskú účasť. V Grand Rapids pôsobia brankár Petr Mrázek (ČR) a útočníci Andrej Nestrašil (ČR), Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar (obaja SR); za Syracuse hrávajú zadáci Radko Gudas a Andrej Šustr (obaja ČR) a forvardi Ondřej Palát (ČR) a Richard Pánik (SR).

V drese Grand Rapids by sa malo predstaviť niekoľko mladíkov, ktorí si už zahrali aj za Detroit Red Wings. Okrem Mrázeka a Tatara by vo finále Calder Cupu nemali chýbať ani obrancovia Danny DeKeyser a Brian Lashoff a útočníci Joakim Andersson, Jan Muršak, Gustav Nyquist a Riley Sheahan.

Úvodný duel finálovej série je na programe v sobotu 8. júna v Syracuse.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.