Grand Rapids Griffins do konferenčného finále

MARTIN UŽÁK | 18.05.2015

Záložný celok Detroitu z Grand Rapids uspel v semifinále play-off Západnej konferencie AHL proti Rockford IceHogs, záložnému celku Chicago Blackhawks, a po triumfe 4:1 na zápasy postúpil do konferenčného finále.


Griffins postupujú (Todd Reicher, Rockford IceHogs; 17.05.2015)


Griffins začali boje s IceHogs víťazstvami 5:3 a 5:1 na domácom ľade. Ďalšie tri zápasy hrali v Rockforde a i keď v prvom z nich prehrali 4:1, po ďalších dvoch výhrach v pomere 2:1 po predĺžení a 5:3 sériu uzavreli.

Griffins odohrali v tohtoročnom play-off zatiaľ 10 zápasov, pričom sedemkrát vyhrali. Na domácom ľade hrali päťkrát, zakaždým uspeli v riadnom hracom čase a až štyrikrát dali päť gólov. Griffins vstúpili do play-off dvomi prehrami v sérii prvého kola s Toronto Marlies. Odvtedy vyhrali sedem z ôsmich zápasov.

K postupu do konferenčného finále prispeli predovšetkým útočníci Teemu Pulkkinen, Andy Miele a Tyler Bertuzzi. Pulkkinen má po 10 zápasoch na konte 13 gólov a 15 bodov a je najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom celého play-off. Miele pozbieral 13 bodov (3+10), je najlepším nahrávačom play-off a v produktivite je piaty. Tyler Bertuzzi má po ôsmich zápasoch na konte šesť gólov, z toho štyri sú víťazné. Od vyrovnania rekordu AHL v počte víťazných gólov v jednom play-off ho delia dva víťazné zásahy.

Svoj podiel na postupe medzi štyri najlepšie mužstvá AHL majú aj český center Tomáš Nosek a slovenský krídelník Marek Tvrdoň. Nosek má na konte sedem bodov (2+5), Tvrdoň ich má päť (1+4).

Historicky prvé vzájomné stretnutie Grand Rapids a Rockfordu v play-off bolo v Michigane bedlivo sledované, aj preto, že tieto dva kluby sa v nedávnej minulosti hromadne pobili. Jedno michiganské mestečko zvané Rockford podporovalo Griffins tým, že po dobu plynutia série bolo premenované na Griffinville.

Griffins si zahrajú vo finále Západnej konferencie po druhýkrát za posledné tri roky. Pri svojej poslednej účasti v tejto fáze vyraďovacích bojov uspeli a nakoniec dokráčali k zisku Calder Cupu.

Súper Grand Rapids vo finále play-off Západnej konferencie vzíde zo série medzi Utica Comets, záložným celkom Vancouver Canucks, a Oklahoma City Barons, záložným celkom Edmonton Oilers.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.