Christy Hammond od blogu do kancelárie Red Wings

MARTIN UŽÁK | 03.04.2013 | aktualizované 08.11.2014

Oficiálne webové stránky klubov NHL začali v priebehu minulého roka uverejňovať zoznamy svojich popredných zamestnancov z čelných oddelení. V prípade klubu Detroit Red Wings to znamenalo, že zaslúženého zviditeľnenia sa dostalo aj bývalej úspešnej blogerke Christy Hammondovej.


Christy Hammond a jeden z jej projektov (Detroit Red Wings, 2014; koláž: Hockeytown Blog)


Hammondovej cesta do organizácie Red Wings naberala prvé reálne kontúry už počas jej štúdia na University of Michigan, kde sa venovala umeniu, komunikácii a športovému manažmentu. "Červené krídla" ju oslovili v lete 2007 a krátko na to začala pre ne príležitostne pracovať v oblasti nových médií.

Red Wings veľmi dobre vedeli, koho si najímajú. Hammondová bola v Michigane neprehliadnuteľná už od svojich stredoškolských liet, v ktorých získala niekoľko ocenení od denníka Detroit Free Press. Počas druhého roka štúdia na univerzite zasa participovala v klube Plymouth Whalers (OHL).

Hammondovej talent bol preukázateľný aj na jej originálnom blogu Behind the Jersey. Christy naň prispievala v rokoch 2003 až 2008, pričom práve blogovaniu vďačí za to, že si získala uznanie.

Dobré meno pôvodného blogu Behind the Jersey Hammondovú doviedlo k účasti na viacerých projektoch. Za všetky možno spomenúť blog Winging it in Motown, jedinečný Sports PR Blog, ako aj (dnes už neaktívny) Hockeytown Blog, svojho času oficiálny blog Detroit Red Wings.

V decembri 2009, krátko po ukončení svojho vysokoškolského štúdia, sa Hammondová dočkala profesionálnej pozície koordinátora komunitných vzťahov "Červených krídel". Od septembra 2011 začala pre ne pracovať ako profesionálna vzťahová manažérka. Túto funkciu, ktorá jej okrem iného umožňuje aj tvorbu článkov pre oficiálny web Red Wings a rozvoj charitatívnych projektov, zastáva prakticky dodnes.

Christy Hammondová je vzorným príkladom osobnosti, ktorá sa vlastnou angažovanosťou prepracovala až na významnú pozíciu v jednom z najúspešnejších športových klubov v Spojených štátoch.

Samozrejme, na dosiahnutie takéhoto úspechu nepostačuje iba talent. Človek musí byť veľmi aktívny, ochotný zlepšovať sa a odhodlaný plniť rôzne úlohy. Musí skrátka urobiť viac, ako je potrebné.

Christy Hammondová (dnes už Christy Shulteová), kedysi blogerka, aké sa počítajú na desiatky, to dokázala. I preto si môže povedať, že jej práca jej dáva skvelú príležitosť na to, aby si takmer každý deň plnila svoje sny.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.