Aktuality Detroit Red Wings z prvej ruky

MARTIN UŽÁK | 10.07.2013

O aktuálnom dianí v organizácii Detroit Red Wings píše nespočetné množstvo žurnalistov, nadšencov a priaznivcov. Skupina, ktorá sa stará o prvotný prínos najčerstvejších správ, je však veľmi úzka.

Zoznámte sa s piatimi vybranými novinármi, ktorí NHL sledujú dlhé roky a často sú tými prvými osobami, ktoré verejnosti predkladajú všetky horúce novinky o "Červených krídlach".


Ansar Khan (MLive)

Zrejme najrešpektovanejší novinár z predstavovanej pätice. Khan píše pre server MLive.com, ktorý prináša vybrané články z ôsmich periodík štátu Michigan. Khan je klasický beat writer, čo znamená, že jazdieva na všetky duely, ktoré Red Wings počas sezóny odohrajú. Vo svojich článkoch sa vyhýba emóciám a superlatívom. Miestami je rýchlejší ako kolegovia z Twitteru.

Ted Kulfan (Detroit News)

Beat writer denníka Detroit News, ktorý sa od ostatných štyroch novinárov líši najmä tým, že prináša aj novinky z iných klubov NHL. Kulfan pracuje pre Detroit News viac ako 20 rokov. V roku 2009 vydal vlastnú knihu The Good, The Bad, and The Ugly Detroit Red Wings: Heart-Pounding, Jaw-Dropping and Gut-Wrenching Moments from Detroit Red Wings History.

Chuck Pleiness (Macomb Daily)

Pravdepodobne najmenej známy novinár z predstavovanej pätice. Na jeho články možno natrafiť v okresných denníkoch Macomb Daily a The Oakland Press. Jeho práca býva oceňovaná aj v Joe Louis Arene, kde príležitostne vyhlasuje tri hviezdy zápasu. Pleiness pravidelne publikuje aj na blogu Red Wings Front, ktorého obsah momentálne odoberá takmer 1.800 čitateľov.

Brendan Savage (MLive)

Savage píše pre server MLive.com a je primárnym kolegom Ansara Khana. Rovnako ako Khan, aj Savage je beat writer, avšak jeho zameranie má skôr komunitnú povahu. Savage sa sústreďuje na multimediálny obsah a prácu s čitateľmi. Často prináša ojedinelé fotografické zábery alebo videá z útrob cudzích arén. Na rozdiel od Khana sa venuje aj basketbalovým Detroit Pistons.

Helene St. James (Detroit Free Press)

Jedna z najlepších novinárok, ktoré píšu pre Detroit Free Press, najväčší denník mesta Detroit. Red Wings sa venuje od roku 1996. Pracovala na dvoch olympiádach a piatich finále Stanley Cupu. V lete 2002 sa ukázala v záplavami sužovanej Českej republike, kde sledovala týždeň trvajúce oslavy Jiřího Fischera, Dominika Hašeka a Jiřího Šlégra so Stanley Cupom.


S článkami spomínaných novinárov sa môžete stretnúť (aj) na internete. Ku kompletnému zoznamu ich článkov sa možno dostať väčšinou iba osobitnými cestami (napr. prostredníctvom RSS kanála). RSS kanály nájdete na webových stránkach periodík, pre ktoré novinári píšu.




© Martin Užák, Hockeytown Blog, 2009 – 2021

Umiestňovanie textov na iné stránky, ich rozširovanie tlačou a inými médiami je možné iba s písomným súhlasom autora.

Hockeytown Blog je nekomerčný projekt slúžiaci na vzdelávacie a prezentačné účely. Fotografie, ktoré nie sú vlastníctvom autora blogu, sú na blogu používané k nezištným redakčným účelom a k nezištnému novinárskemu spravodajstvu a publicistike v súvislosti s udalosťami, ktoré sú pre verejnosť zaujímavé a hodné zaznamenania v zmysle dodržania doktríny čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach. Napriek tomu, ak na tomto blogu nájdete svoju fotografiu, o ktorej si myslíte, že u nej nebola dodržaná licenčná schéma o možnostiach jej voľného zdieľania a využívania, alebo fotografiu, o ktorej si myslíte, že je v rozpore s doktrínou čestného použitia ("fair use") podľa amerického zákona o autorských právach, a neželáte si, aby sa na tomto blogu ďalej zobrazovala, kontaktujte ma, prosím.